Food and recipes, Healthy life
Leave a Comment

Food inspiratie: makkelijke en lekkere lunch receptjes!

Poeh.. Ik ben druk geweest de afgelopen tijd! Ik merk het gewoon weer op nu ik zie dat ik een stuk minder foto’s heb gemaakt dan gebruikelijk. Ja, die tentamens vreten tijd.. Gelukkig is het nu weer allemaal wat rustiger voor me en kan ik weer wat meer tijd besteden aan leuke dingen doen!

Toch heb ik ondanks de drukte en tussen de makkelijke rijstwafels met avocado door ook wat spannendere en creatievere maaltijden gemaakt. Alle gerechtjes in deze post zijn perfect als lunch, makkelijk te maken en bevatten niet veel ingrediënten.

Boven:
Komkommer spaghetti met hummus saus.
Sinds kort heb ik een spirelli! Dit handige apparaatje kun je gebruik om sliertjes (handig als vervanging voor spaghetti) te snijden van groenten zoals komkommer, wortel en courgette. Heel snel, makkelijk en gezond!

Maak komkommer spaghetti met de spirelli of snijd deze zelf heel dun. Meng in een bakje een sausje van een eetlepel hummus, een scheut olijfolie, citroensap van een halve citroen, peper/zout en wat sambal. Meng de saus door de komkommer. Snijd wat tomaatjes in stukjes en voeg toe aan de pasta, samen met wat olijven. Besprenkel met pijnboompitten.

IMG_4334

Groene boost smoothie
Deze smoothie is een heerlijke snelle lunch met veel vitamines.
Blend een flinke hand spinazie, een banaan, een mandarijn, een appel en kokoswater samen fijn. Giet in een glas en top af met chiazaad.

IMG_4296

Zoete aardappel soep
Wanneer ik soep kook vind ik het fijn om een grote pan te maken zodat ik daar meerdere malen van kan eten. Dit recept is voor een flinke pan vol, dus kies een ruime pan.

Snijd twee grote zoete aardappels, twee uien en twee tomaten in stukken. Doe in de pan en voeg water toe zodat alles net onder staat. Voeg drie groente bouillon blokjes toe. Kook todat de aardappels helemaal door en door gaar zijn. Pureer alles fijn met een staafmixer en voeg een pakje (soja)kookroom toe. Kook nog even door. Roer nog een theelepel chili poeder door de soep, een theelepel komijn en voeg peper en zout naar keuze toe.

IMG_4341

Warme lunch salade met tempeh
Snijd een stuk of zes champions in plakjes, een halve (gele) paprika in stukjes en ongeveer 150 gram tempeh in reepjes/blokjes. Verhit olie in een pan en bak alles samen tot de tempeh bruin begint te kleuren. Voeg zout/peper toe en een scheutje soja saus. Bak nog een minuutje door. Leg alles of een bedje van verse spinazie.

IMG_4422

Gezonde hummus bootjes
Neem een little gem en breek de vier grootste blaadjes af. Spreid op alle blaadjes een theelepel hummus uit. Bestrooi met peper en bedek met olijven en plakjes radijs. Besprenkel met pijnboompitjes. Een schattig lunchje of leuke snack!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s