Everyday life, Food and recipes, Healthy life
Leave a Comment

Neem de tijd en ontbijt!

Het ontbijt is de basis voor een goed begin van de dag. Het helpt je spijsvertering op gang en daarmee eigenlijk je hele lichaam. Wanneer je goed ontbijt wordt je beter wakker en begin je de dag energieker. Ik hou zelf erg veel van ontbijten en sla het dan ook nooit over, zoals toch behoorlijk veel mensen wel doen tegenwoordig. Ik vind het prettig om op tijd op te staan, even iets lekkers klaar de maken, de tijd te nemen om dit rustig op te eten en even goed wakker te worden met een boekje of magazine erbij.

IMG_4605

Het liefste eet ik een gezond, maar toch boeiend ontbijt. Ik wil er een feestje van maken en ben niet tevreden met twee boterhammen met pindakaas. Zelf kies ik het liefste voor soja yoghurt met granola, havermout pap met superfoods, fruit met nootjes of rijstwafels met mooi beleg zoals avocado met hummus. Ook neem ik er altijd een glas water en koffie of thee bij. Soms kies ik ook voor een smoothie. Ik merk dat wanneer ik goed ontbijt ik de hele ochtend vol energie door kan en nooit echt honger of trek krijg. Op deze manier eet ik ook geen ongezonde tussendoortjes en hoef ik pas bij de lunch weer iets te eten.

IMG_4589

In het weekend maak ik het vaak wat specialer. Ik besteed meer tijd aan het snijden van fruit, het persen van verse sapjes en soms halen we verse croissantjes bij het bakkertje op de hoek. Het is heerlijk om dan lang aan tafel te zitten met een krantje erbij. Dit weekend ochtend ritueel is iets wat veel mensen zullen herkennen. Dat fijne gevoel van ontspanning en de tijd nemen voor je eten. Juist daarom pleit ik ervoor om dit doordeweeks ook te doen! Sta iets eerder op en besteed iets meer tijd aan dit ochtend ritueel! Je zal uitgeruster, energieker en minder gestrest zijn gedurende de dag. Ook is het goed voor je lichaam want je spijsvertering en je stofwisseling komen op gang. Kies voor gezonde en voedzame ontbijtjes en je kan de hele ochtend zonder honger door komen!

IMG_4369-1

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s