Cityguide, Creative
Leave a Comment

Restaurant Day: komende zondag 15/02/15!

Komende zondag is het weer zover: Restaurant Day! Dit wereldwijde food-festijn bestaat al sinds Mei 2011 en komt oorspronkelijk uit Finland. Na de eerste succesvolle Finse editie deden er bij de tweede editie al meerdere landen mee. Nu, een aantal jaren later, wordt Restaurant Day al in 35 landen gevierd.

Het principe is vrij simpel: gedurende deze speciale dag (welke vier keer per jaar wordt georganiseerd) kan iedereen voor een dag zijn eigen restaurant/lunchzaakje/bar/café/foodtruck beginnen. Dit doen mensen alleen deze dag, of een gedeelte hiervan zoals de avond. Het meest bijzondere vind ik de locaties. Vaak eet je bij iemand thuis. Dit is een bijzondere en persoonlijke ervaring. Ook zijn er pop-ups op straat of in tuinen. De pop-up restaurants melden zich aan op de website van Restaurant Day en verschijnen daar op de kaart. Op deze manier kunnen klanten zoals jij de restaurants bekijken en vinden, maar ook eventueel al reserveren.

De manier waarop de creatievelingen, koks en foodies hun restaurants neerzetten en wat voor eten zij serveren, is aan henzelf. Hierdoor ontstaan er allemaal verschillende en unieke locaties. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld bij Malicafe. Dit Japanse pop-up restaurant serveerde veganistisch macro-biotisch eten. Ik kreeg hier een prachtige vegan maaltijd met sushi, Japanse thee, diverse groenten en citroen cake als dessert. Het was heel bijzonder en gezellig om in iemands huis te eten. Gedurende ons bezoek werd het ook steeds drukker en merkte ik dat ook de gasten die elkaar niet kenden met elkaar gingen praten. De intieme sfeer maakte contact leggen erg laagdrempelig.

De meeste restaurants zetten menu prijzen op de website. Bij veel restaurants is het ook nodig om te reserveren. Vaak doe je dit via hun email, Facebook-pagina of telefoonnummer. Al deze informatie plaatsen de restaurants in hun omschrijving op de website van Restaurant Day. Restaurant Day heeft deelnemers door heel Nederland dus kijk snel op de website of er een leuke pop-up bij jou in de buurt zit! Wil je zelf een restaurantje beginnen? Ook dat kan! Op de website van Restaurant Day vind je handige tips en een stappenplan voor het openen van een pop-up restaurant.

http://www.restaurantday.org/nl/

IMG_4703-0

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s