Food and recipes
Comments 3

Buitenbeentjes: kromme komkommers en rare peen

Sinds kort vind je bij Albert Heijn ‘Buitenbeentjes’. Dit zijn dozen gevuld met seizoensproducten. De groenten en het fruit waarmee de dozen gevuld zijn halen de gewone supermarktschappen niet vanwege hun minder mooie looks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kromme komkommer of een vreemd gevormde wortel. Met de smaak van deze groenten is verder helemaal niets mis en daarom besloot AH deze producten wel aan te bieden aan de consument. Voor een lagere prijs zijn deze ‘buitenbeentjes’ te koop in speciale pakketten, waarin je een variatie van diverse soorten kan vinden. Ik kocht afgelopen week mijn eerste doos met buitenbeentjes en deze bevatte kiwi’s, komkommer, appels, puntpaprika, winterpeen en sinaasappels.

IMG_4826

Ik vind het erg leuk dat deze afwijkende groenten en fruit nu ook aan de consument worden aangeboden voor een leuke prijs. Voorheen kwamen dit soort producten voornamelijk terecht in fruitsappen. Zelf maak ik thuis heel graag sapjes met mijn sapcentrifuge dus voor mij is dit ook perfect! Nu kan ik voor een extra leuke prijs fijne pakketten halen die ik meteen om kan zetten in de heerlijkste verse sappen. Gisteren gebruikte ik bijvoorbeeld de wortelen en appels uit het pakket om een lekkere kan sap te maken. Samen met een plakje gember gingen deze allemaal de sapcentrifuge in.

IMG_4893

Als je graag smoothies maakt zijn de buitenbeentjes ook heel geschikt. En ach, wortels en paprika snijdt je toch sowieso in stukjes? Wat doet de vorm er dan toe?

Wil jij ook een doos buitenbeentjes kopen? Je vindt ze in de grotere Albert Heijn supermarkten of bestel ze via de website.

IMG_4825

3 Comments

  1. Ik heb ze bij mijn AH helaas nog niet gezien. Maar wat een goed initiatief. Hopelijk slaat het aan en is het straks in alle vestigingen te koop.

  2. Ik ben positief verrast door AH als ik jouw blog zo begin te lezen zeg! Wauw, zo’n leuke initiatieven, daar kunnen veel supermarkten nog wat van leren!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s