Food and recipes, Gebak en zoetigheid
Comments 2

Vegan Sweetheart Bakery: lekker en bewust!

Cupcakes! Wie houdt er niet van? Schattige kleine cakejes met mooie creme en toppings. Ze zien er leuk uit en het is nog lekker ook. Met de cupcakes van Vegan Sweetheart Bakery creëer je echt even een feestelijk moment in je dag. Ik werd dan ook helemaal vrolijk toen ik mijn doos met verschillende cupcakes ophaalde, want wat zijn ze mooi!

IMG_4943

Vegan Sweetheart Bakery is opgericht door Sascha Belo uit Utrecht. Ze maakt allerlei lekkers op bestelling, levert aan verschillende zaakjes en is ook regelmatig op marktjes of festivals te vinden met een kraampje vol zoetigheden.

Zoals de naam van de bakkerij al zegt zijn al Sascha haar baksels veganistisch. Dit houdt in dat ze geen gebruik maakt van dierlijke producten zoals boter, melk en eieren. Hierdoor is alles wat je bij haar kan kopen volledig diervriendelijk! Hoe fijn is dat? Ik weet zeker dat de smaak van de cupcakes mensen zal verrassen want je bent je er absoluut niet van bewust dat deze cupcakes geen melk of eieren bevatten. Dit is naar mijn mening niet terug te proeven. Hierdoor zijn de cupcakes een lekkere en bewuste keuze. Ik ben hier onwijs blij mee want ik ben altijd op zoek naar diervriendelijke alternatieven.

IMG_4950

Sascha van Vegan Sweetheart Bakery maakt haar creaties overduidelijk met liefde. De taartjes zijn kleine kunstwerkjes. Toen ik de doos cupcakes in mijn handen nam viel het me gelijk op dat de doos vrij zwaar was. De cupcakes zijn namelijk groot en stevig. Ze vullen je goed en de topping van botercreme is royaal. Ik vond de cupcakes erg lekker! In totaal heb ik vier verschillende smaken geproefd: Goji-sinaasappel, Vego (met chocolade en hazelnoot), Bosbes en Banoffee (met banaan, caramel en chocolade).

De Goji-sinaasappel cupcake was mijn absolute favoriet. Deze was fris en net als de bosbes wat lichter dan de wat zwaardere en romige Vego en Banoffee. Ik ben zelf dan ook altijd een liefhebber van fruitig gebak. Maar ook de Vego en de Banoffee gingen er heel goed in. De Vego had een heerlijk brok chocolade als topping en ook nog chocolade in het hart van de cupcake zelf. Echt iets voor liefhebbers van chocolade en romig gebak!

IMG_4955

IMG_4960

Nieuwsgierig geworden naar de cupcakes van Vegan Sweetheart Bakery? Volg ze op facebook om op de hoogte te blijven van verkooppunten. Momenteel vindt je de cupcakes in ieder geval bij Vegabond in Amsterdam. Je kan ook met Sascha mailen voor meer informatie en voor eventuele bestellingen. Buiten cupcakes om kun je ook bij haar terecht voor andere zoetigheden zoals taarten, spekkoek en cake. Uiteraard is alles wat ze maakt veganistisch en plantaardig.

Vegan Sweetheart Bakery
Facebookpagina: https://www.facebook.com/xvegansweetheart
Email: vegansweetheartbakery@gmail.com

Vegabond – veganistische winkel en lunchroom
Leliegracht 16, Amsterdam

IMG_4985

2 Comments

  1. lovely cupcakes! i followed your tip when i was in the city the other day and got myself a couple cupcakes from there! 🙂 lovely store!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s