Food and recipes, Healthy life
Leave a Comment

Gezonde voeding inspiratie

Ik hecht onwijs veel waarde aan gezond eten. Voor mij is het belangrijk dat ik goede producten koop, ik bewust mijn maaltijden kies en bereid en dat wat ik eet ook goed is voor de aarde. Om deze reden eet ik tegenwoordig voornamelijk plantaardig, met veel fruit, noten en groenten. Ik weet dat dit in de oren van sommigen niet heel smakelijk en aantrekkelijk klinkt. Veel mensen hechten immers juist veel waarde aan een broodje met roomboter en hagelslag, of een kom cereal met melk. Tuurlijk zijn die maaltijden erg lekker, maar ze zijn niet heel goed voor je op de dagelijkse termijn en bevatten veel vet en suiker. Met gezondere keuzes op basis van plantaardige producten kun je ook hele fijne en aantrekkelijke gerechten op tafel zetten. Ik hoop dat door middel van foto’s van wat maaltijden van de afgelopen weken te laten zien!

Boven:
Havermout gekookt met rijstmelk met een topping van mango, manderijnpartjes, noten en raw cocoa nibs. Erbij een groen sapje van diverse groenten.

IMG_4770

Vanille soja yoghurt met granola, blauwe bessen, moerbeien en gepofte quinoa. Erbij een lekker sapje van de AH.

IMG_4762

Soja yoghurt met een mix van fruit, moerbeien met chiazaad.

IMG_4791

Een bakje verse papaya, een kommetjes soja yoghurt, granola en blauwe bessen met een groentesapje erbij.

IMG_4712

Een halve Turkse pannenkoek van de toko met gekookte broccoli, rode ui, plakjes radijs, sesamzaadjes en pijnboompitten. Om de broccoli op smaak te brengen maakte ik een dressing van twee eetlepels tahin (sesambrij), een theelepel citroensap, een eetlepel olijfolie en wat zout en peper.

IMG_4711

Eén van mijn favorieten zoals je al door hebt; soja yoghurt met blauwe bessen en granola. De amandel granola van de supermarkt Marqt is echt de allerlekkerste!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s