Food and recipes, Healthy life
Comment 1

Fruit snacken: kleurrijk, gezond en lekker

Ken je dat? Om een uur of vier in de middag begin je alweer een beetje trek te krijgen, maar het avondeten is nog niet in zicht. Dit is voor veel mensen een herkenbaar snackmomentje. Ze grijpen naar iets makkelijks zoals een reep uit de snoepautomaat, wat koekjes uit de koektrommel of een broodje hagelslag. Ben jij ook het type dat snel de neiging heeft om voor dit soort verleidelijke en snelle opties te kiezen? Dat snap ik best! Je hebt immers een druk bestaan, ongezondere happen worden overal geadverteerd, zijn lekker en makkelijk. Die collega met haar appel bewonder je wel, maar het ziet er toch eigenlijk niet zo smakelijk uit als een gevulde koek. Toch?

Think again. Als jij een appel er in zijn vaste vorm niet interessant en smakelijk genoeg uit vindt zien zijn er heel wat andere opties om je bordje fruit er heel wat lekkerder uit te laten zien dan een Kitkat-reep. Mensen zullen jaloers naar jouw bordje fruit of gezonde smoothie kijken. Want kijk eens naar deze foto’s en wees eerlijk; hier krijg je toch trek van?

Fruit is een gezonde keuze wanneer je trek hebt in een tussendoortje. Het vult je, bevat veel vitaminen en smaakt ook nog eens lekker. Als je een beetje aandacht besteed aan je fruitsnack, kan het er ook nog eens prachtig uitzien. Het is heel leuk om zo’n mooi bordje leeg te eten. Teveel moeite? Valt mee hoor! De fruitbordjes die je hier op de foto’s ziet staan kosten mij ongeveer 7 minuutjes. Daar kun je meestal best even tijd voor maken als je dat wil.

Heb je echt een hele drukke baan en is er op kantoor weinig gelegenheid om deze fruitbordjes te maken? Geen probleem! Thuis bereid je makkelijk alles voor. Sta 10 minuten eerder op en snijd thuis stukjes fruit en doe het in een bakje. Strooi er nog wat leuke superfoods zoals gojibessen, cocoa nibs en chiazaad overheen en je hebt een mooie luxe fruit salade. Ook kun je snel een smoothies maken met je blender. Gooi er wat fruit en amandelmelk in en blenden maar! Als je deze overgiet in een flesje kun je die mooi onderweg opdrinken.

Jouw snacks zullen er heerlijk uitzien, superlekker smaken en iedereen zal nu met bewondering naar jouw gezonde keuzes kijken. Ook krijg je minder calorieën binnen, eet je jouw dagelijkse dosis vitaminen en eet je niet te veel waardoor je later bij het avond eten te weinig trek hebt. Op deze manier houd je de maaltijden van de dag beter in balans.

Ook als je vergeten bent wat mee te nemen of echt geen tijd hebt gehad zijn er in winkels en op stations vaak genoeg goede gezonde opties. Probeer niet gelijk naar de ongezonde producten te kijken maar kijk eens naar de gezonde keuzes. Vaak zien deze er nog smakelijker uit.

Ik voel me veel beter wanneer ik gezond eet. Psychisch voelt het goed omdat je weet dat je goed bezig bent maar ook lichamelijk voel ik me een stuk fijner en frisser. Ook vind ik fruit gewoon heel erg lekker. Ik denk dat mensen van nature wel van fruit houden. Het is zoet, sappig en kleurrijk. Kinderen zijn er vaak dol op en niet voor niets is snoep altijd in fruitsmaakjes. Probeer het eens vol te houden en zie hoe makkelijk het is en hoe weinig tijd het kost! Je zult je snel beter gaan voelen over je eetpatroon wanneer je ongezonde snacks vervangt door fruit en misschien zie je het ook terug in je uiterlijk. Veel succes!

1 Comment

  1. Saar says

    Kijk, dat doe ik nu ook. Mijn fruit ziet er wel niet zo geweldig uit als hier op jouw blog, maar ik neem bijvoorbeeld gewoon een appel mee naar het werk. Zo werk ik makkelijk twee stuks fruit weg, gewoon omdat ik geen andere opties heb liggen.
    En eigenlijk ga je op den duur ook verlangen naar het ‘zoete’ van fruit en smaken de koekjes eigenlijk niet zo lekker meer… (tenzij die lekkere vegan suikervrije die ik in het weekend maakt ;))

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s