Cityguide, Healthy life, Hotmoment
Comments 2

Instock Toko: tegen verspilling van voedsel!

Tegenwoordig wordt er veel voedsel verspild. Supermarkten verkopen hun producten niet, deze gaan over datum en worden weg gegooid. Dit is toch ontzettend zonde? Dat dachten vier enthousiaste en milieu bewuste vrienden ook. Samen werkten zij bij Albert Heijn en waren ze al langer geïnteresseerd in voedsel verspilling. Ze bedachten het concept ‘Instock’ en opende het gelijknamige pop-up restaurant bij de Westergasfabriek waar dagelijks een drie-gangen menu wordt gekookt met de oogst van de dag. Deze oogst varieert dan ook dagelijks want het gaat hier om geredde producten van de AH-supermarkten.

Het restaurant bleek erg succesvol en al snel kwam er ook de Instock foodtruck bij, welke op verschillende locaties te vinden is. Dit kun je via de social media van Instock in de gaten houden.

Maar om nou alleen via buiten de deur dineren zo bewust bezig kunnen zijn is voor de consument niet altijd even makkelijk. Daarom is er sinds twee weken nu ook de Instock Toko in de Ferdinand Bolstraat. Dit is een soort kleine traiteur waar elke dag andere maaltijden (ook vega(n) opties) bereid worden. Deze kun je hier dan lekker afhalen en thuis opeten. De prijzen zijn fijn en de maaltijden lekker! Er zijn ook sapjes en koekjes te koop en klanten mogen een gratis stuk ‘gered’ fruit meenemen en een gratis glaasje water pakken 🙂 Ik nam samen met een lekker plantaardige linzen salade een lekkere granaatappel mee naar huis.

Ik vind het heel fijn dat mensen op deze manier eten kunnen kopen dat anders niet meer op hun bord zou belanden. Dit is namelijk zo zonde! Het eten smaakt nog steeds prima en er is niets mis mee. Doordat mensen in de supermarkt automatisch naar de meeste verse producten grijpen en de oudere producten dus blijven liggen is een concept al Instock niet alleen heel fijn maar ook hardnodig. Ik hoop dat er snel meer toko’s tegen voedselverspilling in de stad zullen verschijnen!

Instock Toko
Ferdinand Bolstraat 88, Amsterdam.

Follow my blog with Bloglovin

2 Comments

  1. Oh dit ziet er zo’n leuk plekje uit zeg! Wat een ongelofelijk origineel idee ook. Het is inderdaad zo dat er veel te makkelijk voedsel wordt weggegooid omdat er een datum op staat. Ook in gewone huishoudens gooien we vaak iets weg, omdat die datum daar op staat. Gewoon neus en smaak gebruiken. Ik ben nog nooit ziek geworden van iets dat ‘over datum’ was…

    • Helemaal mee eens 🙂 ik koop vaak 35% korting (ivm einddatum) sapjes bij de appie en die drink ik dan nog wel tot 2 dagen na de datum. Als ze gelijk de koeling in gaan is het meestal prima!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s