Food and recipes, Healthy life
Comments 6

Food inspiratie: kleurrijke maaltijden voor elke dag

In mijn food inspiratie blogposts laat ik gezonde maaltijden zien van de afgelopen tijd. Ik hoop jullie daardoor leuke en lekkere ideeën te geven voor jullie eigen maaltijden. De maaltijden op de foto’s in deze post zijn allemaal makkelijk en vaak snel te bereiden. De eenvoud van het bereiden is echter niet terug te zien omdat er naderhand echt iets moois en smakelijks op je bordje ligt. Dit zijn allemaal heerlijke en pure smaken. Alles is plantaardig. De natuur doet het werk!

Boven: Raw salad met pesto-hummus dressing
Neem boerenkool uit zak. Lekker makkelijk en al voorgesneden. Snijd paprika, rode ui en avocado voor de salade en plaats met de boerenkool op een bord (of in een kom). De avocado maakt de salade lekker romig.
Maak de dressing met 2 eetlepels zonnenbloemolie, 1 eetlepel hummus, 1 dikke theelepel pesto en wat peper. Meng dit goed en verdeel over de salade. That’s it! Als je de boerenkool iets te ‘hard’ of niet lekker vindt, kun je deze ook prima vervangen door spinazie!

Boven: Ontbijtje met granola en rood/paars fruit
Vul een kommetje voor de helft met vanille yoghurt en verdeel hierover je favoriete granola, wat chiazaad en kokosrasp. Plakjes aardbei, blauwe bessen en granaatappel erop en je bent klaar. Mooi en lekker! En ook zo simpel!

Boven: Avocado en fruitjes
Twee rijst wafels met hummus, avocado en wat peper. Supersimpel maar zo lekker! Dat gaat er bij mij altijd wel in. Hierbij wat lekkere fruitjes naar keuze en een sapje en je hebt wel een volle buik hoor 🙂

Boven: Sharing is caring-ontbijtje
Een kom amandel soja yoghurt met plakjes aardbei, wat blauwe bessen, mandarijn en raw cocoa nibs. Heerlijk met nog wat fruit erbij en een koffie met amandelmelk. Mijn vogeltje snoept graag mee van mijn fruit.

Boven: Cashew yoghurt met mandarijn en superfoods
Deze cashew yoghurt is helemaal raw en vegan! Het maken is erg snel en makkelijk. Binnenkort zal ik jullie een uitgebreid receptje geven van hoe je dit kan doen 🙂

6 Comments

  1. Grappig, je valkparkiet die even komt proeven 🙂 Je maakt erg mooie foto’s en je weet het prachtig te presenteren, ik vind voedsel fotograferen helemaal niet makkelijk… Ziet er allemaal bijzonder lekker uit!

  2. Saar says

    Die laatste yoghurt lijkt me wel super om een keer te maken! Verder vind ik vooral de foto’s leuk 😀 Heerlijk al die inspiratie. Veel dingen die hier instaan kende ik eigenlijk nog niet goed (qua fruit), misschien moet ik eens wat specialers proberen wanneer ik fruit ga winkelen!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s