Food and recipes, Gebak en zoetigheid
Comments 11

Yummy vegan chocolade creme 

De laatste tijd zat ik na te denken wat een makkelijk en snel toetje zou kunnen zijn wanneer er vrienden op bezoek komen voor het avond eten. Vaak besteed ik wanneer er eters zijn, meer tijd aan een hoofdgerecht dan aan een dessert. Ik heb dan vaak geen zin om heel erg lang in de keuken te staan en wil het liefste een makkelijk toetje. Nu ik sinds een tijdje plantaardig eet is dit natuurlijk iets minder makkelijk, omdat ik nu niet zomaar snel en makkelijk keuze heb uit alle kant en klare desserts van de lokale supermarkt. Dit dwong mij dus een beetje om zelf te experimenteren met toetjes. Een vegan taart is altijd lekker maar kost toch vrij veel tijd. Daar heb je niet altijd zin in, helemaal niet wanneer je ook al druk bent met een hoofdgerecht. Daarom dacht ik eigenlijk meteen aan chocolade crème. Bijna iedereen houdt van chocolade en een crème is vrij makkelijk om te maken. Ik heb wat verschillende dingen geprobeerd en ik moet zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat van dit supermakkelijke zelfbedachte recept! Ik kreeg een heerlijke, romige chocolade-crème. Perfect om samen met wat fruit en kokos rasp te eten!

Chocolade crème (2-3 personen)
– 2 pakjes silken tofu
– 3 eetlepels raw cocoa poeder
– 4 eetlepels agave siroop
– 1 eetlepel pindakaas
– 1 eetlepel chiazaad

– verse vijgen
– blauwe bessen
– kokosrasp
– raw cocoa nibs

Doe de tofu, cocoa poeder, siroop, pindakaas en chiazaad samen in de blender. Blend dit alles tot een zachte creme. Lepel de creme uit de blender in een kom en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Snijd de vijgen in partjes. Verdeel de creme over kommetjes en decoreer met de vijgenpartjes, blauwe bessen, kokosrasp en wat raw cocoa nibs. Eet smakelijk!

11 Comments

  1. Noor says

    Super! Klinkt lekker en makkelijk om te maken. Ik ga dit dessert gauw uitproberen. Ik houd van chocola en dit is toch iets anders dan een gewoon een chocolade reep opeten 😉 Maar ook leuk als er visite is!

  2. Saar says

    Hmmm, een lekker dessert om te onthouden en uit te proberen!

  3. hoi het ziet er echt super lekker uit dat is het vast ook!
    ik heb een vraag zijn die kommetjes van de ah xl Jamie Oliver

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s