Cityguide, Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Coffee and Coconuts: vegan-vriendelijke hotspot! 

CT Coffee and Coconuts is één van mijn favoriete vegan-vriendelijke hotspots in Amsterdam. Deze geweldige koffietent/café/lunchroom is gevestigd in het oude Ceintuurtheater aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Het pand is werkelijk prachtig en gigantisch. Buiten zie je nog echt de oude Art-Deco stijl terug met de bijzondere vormen en het glaswerk. Binnen is het ontzettend groot en is Coffee en Coconuts verdeeld over 4 verschillende verdiepingen, welke allemaal weer een beetje anders zijn met bijvoorbeeld loungebanken, gewone tafeltjes maar ook relax hoeken met zitzakken en hangende planten boven je hoofd.

Omdat Coffee and Coconuts van al s’ochtends vroeg tot maar liefst 23 uur in de avond open is, is het menu behoorlijk divers. Vooral het ontbijt is erg geliefd onder de klanten maar je kan hier ook terecht voor grote maaltijden en borrelhappen. Hier drink je lekkere koffie, smoothies, kokoswater uit een verse kokosnoot of een biertje bij.

Ik was altijd al blij dat er ook sojamelk op de kaart stond, zodat ik hier een lekker soja latte kon bestellen maar over de vegan-opties van het eten wist ik niet zo veel af. Daarom besloot in even te mailen met de kok en al snel kreeg ik een ontzettende vriendelijke en enthousiaste reactie terug:

“Bedankt voor je leuke enthousiaste email, goed om te lezen dat je het zo fijn vindt bij ons!

In ons menu zijn verschillende ‘vegan’ opties te vinden, ook bij de salades, zowel voor lunch als ontbijt als diner.

Voor het ontbijt hebben we bijvoorbeeld:

– onze granola (geserveerd met kokos yoghurt, soya melk, rijst melk etc)
peanutbutter and jelly sandwich
overnight buckwheat porridge
Voor de lunch kunnen we de Taco, Pearlbarley en Gado-gado veganistisch aanbieden.

De Boksoi en tabouleh salade zijn veganistisch, op verzoek maken we met liefde een aparte veganistische salade!

Hopelijk heb je bij deze voldoende info.
Geef gerust je dieet wensen bij 1 van de jongens en meiden in de bediening aan (of loop stiekem even naar de keuken) dan gaan we lekker voor je koken en komt het helemaal goed!”

Na deze bevestiging moest ik natuurlijk snel even wat dingen proeven! Wij probeerden de peanutbutter and jelly sandwich (zie foto hierboven), granola met kokosyoghurt (2 euro supplement voor de yoghurt) en overnight buckwheat porridge.
Allemaal waren deze heel erg lekker! De sandwich van echt lekker comfortfood en goed vullend. De granola met kokosyoghurt was heerlijk fris! De porridge is lekker en smaakvol, maar iets meer een smoothie/tussendoortje dan echt een volle maaltijd.

Ik ga de andere opties ook proberen binnenkort en vind het super dat de keuken zo haar best doet om het de klanten naar de zin te maken, ook als dit wat extra moeite kost. Wat heb ik een geluk dat ik zo dichtbij deze fijne plek woon 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s