Food and recipes, Gebak en zoetigheid, Geen categorie, vegan
Comments 2

Zoete Courgette amandel cake

 

Courgette in cake. Het is niet zo gek als het klinkt. In Amerika noemen ze het Zucchini bread en is het bijna net zo gewoon als carrot cake. En worteltaart vinden we hier tegenwoordig ook zo gek al niet meer. Ik voorspel dan ook dat Zucchini bread over een aantal jaar wel in de Nederlandse koffiezaakjes te vinden is! Ben je nu al nieuwsgierig geworden naar deze smakelijke en makkelijke cake? Ik heb hier een recept voor je dat ik heb gevonden heb via de mooie website The Forest Feast (http://theforestfeast.com). Het is vegan en erg lekker! De maten staan in cups omdat ik het via een Amerikaans recept heb gevonden. De inhoud van een cup is ongeveer die van een mok. Ik heb het originele recept iets aangepast omdat deze heel zoet was.

Zoete Courgette amandel cake

Ingrediënten:
3 cups bloem
1,5 theelepel baking soda (te koop bij toko’s)
halve theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
3 theelepels kaneel
1 eetlepel no-egg poeder (optioneel voor extra fluffy cake. Te koop bij natuurwinkels en online)
halve theelepel nootmuskaat
een halve cup amandelmelk
1 cup zonnebloemolie
2 theelepels vanille extract
1 theelepel azijn
3/4 cup bruine suiker
1 courgette, fijn gemalen met de keukenmachine
1 cup amandelschaafsel, plus extra om te bestrooien.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met zonnebloemolie. Neem een grote kom en meng hierin de bloem, baking soda, bakpoeder, no-egg, zout en kruiden. Meng in een andere kom de amandelmelk, azijn, olie, vanille en suiker. Voeg de courgette en amandelschaafsel toe aan het natte mengsel en mix dit goed. Doe het natte mengsel bij de bloem en roer met een houten lepel goed maar voorzichtig doorelkaar. Doe het mengsel in de cakevorm en besprooi met een handje amandelschaafsel. Bak de cake in ongeveer een uur gaar. Je kan even met een houten prikker in de cake prikken om te kijken of deze gaar is. Als hij er droog uitkomt is de cake goed. Laat de cake een half uur afkoelen voordat je hem eet.

Wil je er nog een lekker sausje bij? Kook een cup amandelmelk met een eetlepel citroen sap, twee eetlepels suiker en een theelepel vanille extract. Wanneer dit kookt klop je er een eetlepel bloem doorheen en laat je het mengsel nog even dikker koken. Serveer deze saus bij de cake. Eet smakelijk!

 

 

2 Comments

  1. This looks really good, all your recipes do, is there an easy way for you to translate it, font want to be a hassle 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s