Food and recipes, Healthy life, vegan
Comments 7

De mooiste maaltijd: smoothie bowls

Als je mij of andere vegan bloggers volgt op Instagram heb je ze vast wel eens voorbij zien komen: Smoothie bowls. Prachtige kommen vol fruitigheid, superfood en noten. Deze ontbijtjes zijn bijna te mooi om op te eten.

Zelf maak ik ook graag smoothie bowls als ontbijt. Het kost even wat extra moeite maar dan heb je ook wat moois. Dat is leuker om op te eten en je kan gelijk even pronken op de social media 😉 Mensen zeggen dan vaak; “Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig geweest?!” Uhm..nou ongeveer 15 minuten. Ja, het duurt langer dan het smeren van een broodje pindakaas maar zelf vind ik 15 minuten geen dramatische tijdsduur. Het is het mij zeker waard. Wanneer ik de dag met zo’n mooi en blij ontbijtje begin voel ik mij gelijk een stuk vrolijker 🙂

Wil jij ook wel zo’n smoothie bowl proberen te maken maar weet je niet echt hoe je moet beginnen? Geen probleem! Hier een simpel stappenplan en je zult zien hoe makkelijk het is om ook een plaatje van een ontbijt te maken voor jezelf of je familie.

Stap 1: Kies je fruit
Kies het fruit dat jij als basis wil voor je smoothie. Wil je bijvoorbeeld een smoothie met aardbeien en banaan? Dit is een goede keuze! Banaan houdt je smoothie mooi stevig en aardbeien geven een mooie kleur. Ik vind banaan sowieso altijd wel een aanrader (al is het maar een halve) omdat dit ervoor zorgt dat je smoothie stevig is en je daardoor goed je toppings op de smoothie kan leggen zonder dat deze zinken.

Blend je fruit in de blender ZONDER extra sap/melk/water erbij, anders wordt je smoothie te dun. Mocht hij echt te dik zijn kun je er wat soja-yoghurt bij doen.

Ga je voor wat natter fruit zoals manderijn, dan kan het het gebeuren dat je smoothie te dun is. Je kan er dan wat havermout bij door mixen of wat gedroogde abrikozen. Hierdoor wordt het steviger.

Als je smoothie de dikte van yoghurt heeft bereikt is hij goed! Giet/lepel de smoothie in een kom.

Stap 2: Toppings
Je gaat nu je smoothie mooi en vullend maken. Alleen een smoothie als volledige start-maaltijd is waarschijnlijk niet genoeg voor je dus kies wel dingen je wilt toevoegen, zoals granola, noten en superfoods. Ik gebruik graag granola, kokos en chiazaad.

Ik voeg ook altijd extra fruit, vaak gesneden in plakjes of partjes toe. Ik kies dan het liefst verschillende kleuren want dit geeft het mooiste resultaat. Denk hierbij aan plakjes banaan, aardbeien, bessen of granaatappelpitjes.

Nu is het tijd om creatief te zijn! Maak vormen, symmetrie of patroontjes met je verschillende toppings! 🙂

Stap 3: Geniet
Je smoothie bowl is nu klaar! Zie je hoe makkelijk het eigenlijk was en hoe zo’n mooi en leuk ontbijtje je nu hebt? Dit is zeker wel Instagram/facebook waardig dus neem een mooie foto en eet smakelijk!

7 Comments

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s