Cityguide, Coffee, Hotmoment, Hotspots
Comments 2

Coffee stories: Lot Sixty One

Ik kom niet heel vaak in Amsterdam-West, vooral niet in de winter. Als het koud is heb ik niet zo veel zin om helemaal die kant op te fietsen. Ik heb er meestal ook niet echt iets te zoeken en uiteindelijk merk ik dan dat ik soms best lang niet kom. Maar dat maakt West niet minder leuk! Eens in de zoveel weken ga ik ook gewoon echt even die kant op om lekker rond te struinen en langs te gaan bij de fijne adresjes in West. Eén van die fijne adresjes is de koffiezaak Lot Sixty One aan de Kinkerstraat.

Lot Sixty One is een klein koffiezaakje waar je geweldig goede koffie kan drinken. Ik kan met zekerheid zeggen dat deze koffie tot de allerbeste van Amsterdam maar ook van Nederland behoort. Lot Sixty One heeft dan ook veel vaste fans en de zaak is altijd druk bezocht. De barista’s werken hard om alle koffie’s snel maar wel met topkwaliteit te maken. Het menu is klein en opgedeeld in het simpele; White, Black en Filter. Voor de echte koffieliefhebbers is dit echter prima, want deze weten wel wat ze kunnen bestellen; Espresso, Flat White of een Latte? Of misschien een Cappuccino. Feit is wel dat de White koffies de mooiste bakkies opleveren. Je kopje koffie bij Lot Sixty One komt namelijk altijd met prachtige latte art. Het is ook mogelijk om in plaats van gewone melk, sojamelk te bestellen (yay!). Verder is er ook vaak taart en/of koekjes (niet vegan!). Mijn vriend probeerde laatst de appeltaart en zei dat deze erg lekker was. Verder roostert Lot Sixty One zijn eigen koffie bonen. Dit gebeurd allemaal in het souterrain, waar je ook kan zitten. Hun koffiebonen worden ook op andere plaatsen geschonken, zoals bijvoorbeeld bij My Little Patisserie waar ik al eerder over schreef.

De koffie is ook prima geprijsd. Je betaald hier minder dan bij bijvoorbeeld de Coffee Company. Het enige nadeel van Lot Sixty One is dat het soms erg druk is, met name in de weekenden, waardoor je niet meteen een zitplaats hebt en soms even moet wachten. Nu de zomer er weer aankomt is dit natuurlijk niet zo’n probleem omdat de buitenplaatsen er dan bijkomen.  De drukte is echter heel begrijpelijk. Lot Sixty One is gewoon een hele fijne plek met super goede koffie en daar wil natuurlijk iedereen van genieten. Ik spring er zelfs voor op het fietsje naar het verre westen 😉 dat zegt wel iets!

IMG_4670

IMG_4668

IMG_4666

IMG_4663

IMG_4649

2 Comments

    • Als je bij sommige goede coffeebars, zoals scandinavian embassy, een chocomelk bestelt krijg je ook zo’n mooi bakkie 😀

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s