Creative, Everyday life, vegan
Comments 6

De ‘Liebster Award’

Door de lieve Lisa van de mooie en smakelijke blog ‘Lisa goes vegan’ werd ik genomineerd voor de Liebster Award. Dit is een award waarbij bloggers nominaties kunnen geven aan andere bloggers. Op deze manier kunnen de lezers ook andere blogs ontdekken en komt er meer aandacht voor nieuwe (en onbekendere) blogs. Een ontzettend leuk initiatief natuurlijk! Ik vond het dan ook erg lief en leuk dat Lisa mij nomineerde! Ik denk ook zeker dat onze blogs de zelfde doelgroep aan lezers hebben en dat dit een goede manier is om mensen te laten zien dat er veel leuke blogs te vinden zijn op het internet 🙂

In haar nominatie stelde Lisa mij ook een aantal vragen. Deze zal ik hier beantwoorden!

1. Waar staat de naam van jouw blog voor?
De naam van mijn blog verwijst naar mijn vogeltje Soetje, die een paar jaar geleden helaas overleden is. Dit vogeltje, een jonge merel van nog geen dag oud, had ik destijds van een kat gered nadat het nest was aanvallen en de ouders van de baby merels waren gevlucht. Van de twee baby’s was één al overleden, maar Soetje heb ik kunnen redden. In het vogelbaby-hoogseizoen rijdt de dierenambulance in Drenthe helaas niet voor merels, musjes en andere veel voorkomende tuinvogels. Dit vinden ze (of vonden ze destijds in ieder geval) te veel werk in een vogelrijke provincie als Drenthe. Daarom besloot ik zelf het vogeltje op te voeden. Dit ging tegen alle verwachtingen in, ook die van de dierenarts, heel erg goed en Soetje werd een mooie en krachtige vogel. Omdat hij erg tam was en ik al snel hoorde dat hij eigenlijk te tam was om nog vrij gelaten te worden heb ik hem gehouden als huisdiertje. Hij heeft nooit in een kooi vast hoeven zitten en was altijd los in huis. Hij zong veel en was altijd bij me. Hij was mijn Birdwonder 🙂 Ik mis hem nog elke dag, maar gelukkig heb ik nu mijn lieve vogeltje Koekje waar ik ook heel blij mee ben. Ook dit lieve kleintje is een wondertje voor mij. 


2. Wat is jouw ultieme ULTIEME quilty pleasure?
Ik hou ontzettend van slecht en ongezond eten op zijn tijd! Als ik druk ben met studeren voor tentamens kan ik echt een eet-aanval krijgen waarbij ik patat wil, een zak chips helemaal leeg eet en een liter cola achter over gooi. Hier word ik dan meestal wel zo misselijk van dat ik een poos geen troep meer wil eten. Het is echt heel slecht en het past totaal niet bij mijn normaliter gezonde eetpatroon maar af en toe heb ik dit even nodig 😉

3. Wat is het raarste wat je gehoord hebt toen je zei dat je vegan eet?
Ik heb nog niet zo heel veel rare dingen gehoord eigenlijk. De meeste rare dingen zijn in mijn ogen vooral die gezegd worden uit onwetendheid. Ik verbaas me over hoe weinig mensen weten waar ons voedsel echt vandaan komt en wat het daadwerkelijk is. Vragen als ‘Ik snap dat je dan geen melk drinkt, maar waarom mag je dan geen yoghurt? Dat is toch door bacteriën gemaakt?’ laten zien hoe weinig sommige mensen weten over wat ze eten. Dat vind ik wel erg jammer, want op deze manier zijn ze zich blijkbaar ook niet bewust van wat dit eten doet met hun gezondheid en hoe vreselijk er met dieren wordt omgegaan zodat zij wat yoghurt of eieren kunnen eten.

4. Noem 3 kleine alledaagse dingen waar je heel blij van wordt.
– De zon die mijn huisje binnen schijnt.
– Een merel die me voorbij hupt op straat.
– Een kopje koffie met mooie latte-art.
5. Dilemma op dinsdag: als iemand je een hand geeft moet je die hand 5 minuten vasthouden OF elke avond belletje lellen bij alle huizen in een straat naar keuze.
Hahaha, ik volg deze hilarische Facebook pagina ook! Ik ga dan liever belletje lellen! Dan kies ik wel een vrij korte straat. Ik hou niet zo van mensen erg lang aanraken haha.

Nominatie:
Ik wil graag een nominatie geven aan Danielle van  Just another green Hippie
.  Ze heeft een hele leuke en inspirerende blog en eet ook vegan 🙂 dus neem zeker een kijkje op haar blog! Ik heb wat vragen  waarvan ik hoop dat ze deze wil beantwoorden:

1. Wat is je favoriete gerecht?
2. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
3. Wat is je ultieme toekomstdroom?
4. Als jij een kleur zou zijn; welke en waarom?
5. Wat is je vroegste herinnering?

Ik hoop dat Danielle mee doet en deze award doorgeeft want ik vind dit een super leuke manier om meer mooie blogs te vinden en samen te werken met anderen 🙂
Liefs!

6 Comments

  1. Wat leuk dat Lisa jou nomineerde en super lief dat je nu mij nomineert! Mooi om te lezen waar de naam Birdwonder vandaan komt en wat een leuke vragen verder. Ik ga morgen zeker jouw vragen beantwoorden!

      • Mijn broer en ik hebben ooit een tamme eend gehad, Nini was haar naam. Ze volgde ons overal, sliep bij ons op de slaapkamer, kwam goeiendag zeggen en keek samen met ons TV. Klinkt misschien onnozel en soft maar dat was een hele mooie periode met veel liefde tussen mens en dier. Helaas worden eenden niet zo oud als mensen… Dus ik begrijp heel goed over wat je schrijft, over je “birdwonders”…

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s