Cityguide, Everyday life, Gebak en zoetigheid, Hotspots, vegan
Comments 3

Paaszondag: zonnige wandelingen

Fijn Pasen iedereen! Wat was het vandaag een heerlijk weertje met een fijn zonnetje erbij. Perfect om een lange wandeling te maken door de stad. Ik had mezelf echt voorgenomen om dit weekend lekker te ontspannen en tijd te maken voor leuke dingen. Een week geleden was ik namelijk ontzettend druk met tentamens van mijn studie Rechten en heb ik een poos ontzettend lopen stressen en studeren. Nu was het dus echt tijd voor een lang weekend gezelligheid!

Eigenlijk hadden we plannen om vandaag naar familie te gaan, maar onze auto loopt niet helemaal lekker dus hebben we dat een paar weekjes opgeschoven. Vandaar dat we vandaag een dagje hadden waarop we eigenlijk niets moesten en alles mocht! Na uitgeslapen te hebben heb ik eerst lekker ontbeten met mijn zelfgemaakte kokosyoghurt (recept komt binnenkort online, eerst wil ik het nog wat verbeteren). Daarna hebben we de tram gepakt naar het Haarlemmerplein. Via de Haarlemmerdijk en straat zijn we naar de Zeedijk gelopen, en vanaf daar richting Nieuwmarkt. Onderweg hebben we vooral genoten van de zon, ergens even een sapje gedronken en veel etalages bekeken.

Het was jammer dat winkeltjes veelal gesloten waren vandaag want juist als je zo’n lange wandeling door de stad maakt kom je dingen tegen die je nog niet kent of die nieuw zijn. Ik heb veel dingen gezien die ik even op mijn lijstje heb gezet en waar ik binnenkort zeker weer even naar toe wil om echt goed te kijken.

Onderweg liepen we even langs de mooie zaak Betty Blue in de Snoekjesteeg. Hier kan je terecht voor heerlijke gebakjes, koffie, ontbijt en lunch. Ook kun je salades zelf samen stellen. Naast allerlei lekkers om te eten kun je hier ook allerlei leuke hebbedingetjes kopen. Ik kocht een superlekker vegan raw chocolade gebakje (hoe gaaf dat er vegan gebak is?!) en mijn vriend ging voor de appeltaart. Toen we na onze lange loop thuis kwamen was mijn gebakje echt de perfecte beloning voor het verbranden van al die calorieën 😉

Nu is het tijd om de rest van de dag even te relaxen. Ik ga straks even lekker courgetti maken en dan vanavond lekker een filmpje kijken op de bank en nog even een drankje doen bij een nieuwe kroeg die geopend is in de van Woustraat. Heerlijk dat we morgen gewoon nog een dag voor onszelf hebben!

Fijn Pasen iedereen! Wat hebben jullie gedaan vandaag?

3 Comments

  1. Maria Smith says

    ik denk dat je een goede dag gehad. ik ben verbaasd over hoeveel ik begrijp, leer ik Nederlands! ik ook een leuke dag gehad met mijn familie in Engeland! Fijne Paas! xx

  2. Ik ben deze 2 dagen ook de stad ingegaan. Hier in Mechelen was er echt niets te beleven, een stille zondag en een nog stillere maandag. Pasen kan dan misschien een feest zijn maar als je niets speciaals plant is het toch maar een saaie boel. Gelukkig heb ik paaszondag toch wel enkele foto’s van de stad en zijn gebouwen gemaakt zodat er toch nog een leuk blogbericht uit volgde.
    Nieuwe plekjes ontdekken, zoals jij beschrijft, ben ik niet zo goed in. Er zijn in Mechelen wel een paar plekjes bijgekomen die een extra toets aan de stad geven, maar om één of andere reden ben ik er nog niet toe gekomen om ze uit te proberen. Het gaat hier vooral om speciale drank en eetgelegenheden met een specifiek karakter.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s