Food and recipes, vegan
Comments 2

Thaise curry noodle soep 

Soep, ik ben er dol op! Het is altijd één van mijn favoriete maaltijden. Het liefste maak ik een grote pan vol, waar we dan meerdere dagen van kunnen eten. Lekker met een vers broodje erbij. Ik vind het fijn dat soep zo makkelijk is. Alles gaat samen in een pan, je laat het lekker pruttelen en kan er ook even bij weg lopen. Ideaal!

Veel mensen associëren soep met de winter. Dat is natuurlijk begrijpelijk, omdat soep echt comfortfood is en je lekker warm maakt. Toch vind ik dat een pittig oriëntaals soepje eigenlijk in elke seizoen wel past. Ik snap dat als het bloedheet is buiten je niet aan een dampende kom soep gaat zitten, maar meestal is een soepje bij mij gewoon welkom op tafel.

Een poosje terug maakt ik deze Thaise noodlesoep. Een heerlijk gerecht, met veel verse ingrediënten, welke samen zorgen voor een sterke en lekkere Aziatische smaak. De noodles maken van deze soep echt een stevige maaltijdsoep. Perfecte comfortfood voor het avondeten. Er zit wel een beetje suiker in, maar ik vind deze hoeveelheid in een dikke pan echt prima. De restjes kan je een paar dagen in de koelkast bewaren.

Thaise vegan soep met rijstnoodles
Basis:
– 3 groente bouillonblokjes
– 1,5 liter water
– een blikje vettige kokosmelk
– een potje Thai Green Curry pasta (let er op dat deze vegan is! De meeste zijn dit niet. Koh Thai is het merk waarvan ik die van mij altijd koop!)
– sap van een halve limoen
– extra zout en peper
– 2 eetlepels suiker
Overige ingrediënten:
– gesneden rode paprika
– handje sugarsnaps
– Chinese kool, in grove stukken gesneden
– halve rode ui, in ringen
– halve rode peper (optioneel)
– een prei in ringen
– half pak rijstnoodles
Toppings:
– gefrituurde uitjes
– sesamzaadjes
– half bosje koriander
– twee handjes taugé

Doe alle basis ingrediënten in een ruime pan en breng aan de kook. Wanneer het kookt, zet het gas lager en voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de noodles! Laat dit alles 10 minuten koken voordat je de noodles toevoegt. Kook dan door via de aanwijzingen van de verpakking van de noodles. Als de noodles gaar zijn is de soep klaar. Verdeel over kommen verdeel de toppings over de verschillende kommen. Eet smakelijk!

2 Comments

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s