Fashion and style, vegan
Comment 1

Beauty must-haves: groen, fijn en cruelty-free!

Net zoals de meeste dames probeer ik er altijd op mijn best uit te zien. Gezond eten en goed slapen zijn hiervoor de belangrijkste middelen, maar hiernaast kunnen we vaak nog wel wat extra hulpmiddelen gebruiken. Ik in ieder geval wel 😉 Fijne crème en make-up zorgen ervoor dat ik met een goed gevoel in de spiegel kijk en de straat op ga.

Ik heb een lastige huid. Daar ben ik de laatste jaren wel achter gekomen en ik heb vaak (en nog steeds!) de dokter moeten bezoeken om naar mijn huid te laten kijken. Deze is namelijk super gevoelig en reageert direct op vanalles. Hierdoor krijg ik uitslag of bultjes. Heel vervelend! Het is voor mij dan ook erg belangrijk om milde producten te gebruiken. Natuurlijke producten, die lief zijn voor mijn gevoelige huid.

Daarnaast is het voor mij erg belangrijk dat de producten niet op dieren getest zijn. Dit is iets dat helaas nog veel te vaak gebeurd, helemaal bij veel grote bekende merken. Gelukkig heb ik ondertussen een rijtje producten gevonden waar ik heel erg blij mee ben, op elk vlak. Ik zal ze hieronder stuk voor stuk bespreken 🙂

Anti-aging 24-hour cream van Green People
Dit is mijn dagelijkse crème! Ik gebruik dit product elke dag. Als nacht-crème maar ook als bb-cream in combinatie met mijn kleursupplement (zie hieronder). Deze fijne biologische crème is erg zacht voor je huid. Het verfijnt lekker en maakt je huid zacht en fris. Zelfs met mijn gevoelige huid reageer ik niet negatief op dit product. De crème is dan ook speciaal voor mensen met een gevoelige huid en is ook geurloos. Het is een absolute aanrader voor mensen die een mild en fijn product zoeken. Op de achterkant van de verpakking staat ook het vegan keurmerk, waaraan je kan zien dat het product geen dierlijke ingrediënten bevat!

Te koop bij Biocare Online.

Mascara van Lush
Lush is één van mijn, en van vele andere vegans, favoriete winkels voor beautyproducten! Als je in de buurt van een Lush zaak komt komen de zoete heerlijke geuren je al tegemoet. De zeep ziet er ook uit om op te eten en maakt dat de winkel net op een snoepwinkel lijkt. Maar wist je dat Lush naast de bekende zeep en bad bruisballen ook make-up heeft? Deze is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bijna alle producten hebben het vegan keurmerk op de verpakking staan. Ik gebruik dagelijks de mascara. Deze is makkelijk aan te brengen en mooi donker op een natuurlijke manier.

Te koop bij Lush-filialen.

Colour supplement ‘Light Pink’ van Lush
Dit kleine potje is mijn foundation. Het is een potje met heel sterk geconcentreerde gekleurde foundation-crème waarvan je een beetje neemt met je vinger, en op je hand mengt met een beetje dagcrème. Dit wordt dat een soort bb-cream, met de sterkte die je zelf wil en ook de goede eigenschappen van een dagcrème.
Als je een vlekje op je gezicht hebt of extra camouflage wil, kan je de crème ook direct op je huid aanbrengen. De foundation is echt mijn favoriete ooit en is zo dekkend als je zelf wil. De colour supplementen zijn er in verschillende tinten dus kijk in de winkel welke het beste is voor jouw huid!

Te koop bij Lush-filialen.

Blush van E.L.F.
Voor een frissere gezonde blik gebruik ik altijd een beetje blush. Zo weinig dat het niet opvalt, maar wel genoeg om er net wat blozender uit te zien. Een fijne blush die ik momenteel gebruik is die van Eyes Lips Face (E.L.F.). Dit merk is een fijn make-up en beauty merk dat erg geliefd is bij veganisten en dierenliefhebber. PETA noemt E.L.F. ook als geschikt en diervriendelijk merk om make-up bij te kopen. Deze blush is mooi subtiel en heeft een prettig kwastje en mini-spiegeltje om de blush mee aan te brengen.

Te koop bij E.L.F. webshop.

1 Comment

  1. Leuk! Ik vind het altijd fijn om van anderen te zien wat voor beautyproducten ze gebruiken want daarin ben ik zelf nog een beetje zoekende.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s