Cityguide, Hotmoment, Hotspots
Comments 3

Cityguide: Den Haag – deel 1

Een week geleden besloot ik een dagje naar Den Haag te gaan om deze stad eens goed te ontdekken. Ik kom eigenlijk nooit in Den Haag, ook al is het eigenlijk helemaal niet zo ver van Amsterdam. Op Goede Vrijdag zag ik dan ook de perfecte gelegenheid. Een vrije middag, prima weer en daar ging ik.

Mijn eerste stop, voordat ik echt het centrum in zou gaan, was de vega(n) supermarkt Veggie4u. Deze zaak zit wat buiten het centrum en ik was van plan daar wat boodschappen in te slaan. Ik had het geluk dat ik met de auto was, zodat ik lekker spullen kon kopen, die erna in de auto kon dumpen om daarna de auto alsnog in de binnenstad te parkeren. Het weer was ook koel genoeg om zelfs de spullen als vegan kaas prima in de auto te kunnen laten 🙂

De supermarkt is niet heel groot, maar als je beseft dat natuurlijk vrijwel het hele assortiment vegan is blijkt het toch behoorlijk groot. Er zijn allemaal bijzondere producten en merken. Ik heb veel gekocht! Een mandje vol. Verschillende soorten vegan kaas, vegan nepvlees en andere leuke producten zoals bijvoorbeeld vegan chipotle mayonaise.

Veggie4you
Weimarstraat 76, Den Haag.

Nadat ik mijn boodschapjes binnen had ging ik richting de binnenstad. Ik had trek in een lekkere lunch en ging daarvoor speciaal naar het lunchzaakje Baklust. Dit is een vegetarische lunchroom, waar ook wat vegan gerechten op de kaart staan. Het is een ontzettend gezellig en knus zaakje aan een grachtje. Ook is het erg populair en kan het soms druk zijn. Toen ik binnenkwam moest ik ongeveer 5 minuutjes wachten voordat er een tafeltje vrij kwam. Ik bestelde voor mijn lunch een lekkere homemade chai tea latte met rijstmelk (er kwam zelfs een vegan koekje bij!) en een broodje met gemarineerde seitan. Dit was echt heeeerlijk! Super smaakvol en ook lekker vers brood. Het vulde behoorlijk dus helaas had ik geen plek in mijn maag meer om ook de vegan taart te proberen.

Baklust
Veenkade 19, Den Haag.

Vanaf Baklust was het niet ver lopen richtig de winkels. Den Haag heeft veel leuke knusse straatjes met kleine boetiekjes en speciale winkeltjes maar ook grote brede straten met zaken zoals Primark, De Bijenkorf en Marks&Spencers. De combi van dit veelzijdige aanbod maakt de stad naast leuk om te eten, ook perfect om lang te shoppen. Eén van de leukste shopstraatjes vond ik de Molenstraat. Hier vind je ook het leuke zaakje Listed. Hier kun je goed shoppen voor kleding, maar ook een lekkere koffie drinken. Echt een conceptstore dus.

Listed
Molenstraat 36, Den Haag.

Na het shoppen had ik ondertussen wel weer wat zin gekregen in een goede kop koffie. Hiervoor ging ik speciaal richting het supertoffe Lola Bikes & Coffee. Deze hippe zaak is een echte mix tussen een koffiebar en een fietswinkel. Overal staan fietsen, fietsaccesoires en dingen die met fietsen te maken hebben en tussen al deze spullen vind je zitplekjes om koffie te drinken en te ontspannen. De vriendelijke barista’s maken lekkere koffie en er is ook sojamelk beschikbaar!

Lola Bikes & Coffee
Noordeinde 91, Den Haag.

Na koffie bij Lola was mijn dag nog niet afgelopen, maar hierover de volgende keer meer in deel 2 van de cityguide Den Haag 🙂 Deze stad is in ieder geval zeker de moeite waard om beter te leren kennen en ik ga ook zeker terugkomen om meer te verkennen buiten de paden om waar ik afgelopen keer geweest ben.

3 Comments

  1. Den Haag is een van mijn favoriete steden in Nederland. Ondanks dat het een stad is, vind ik het op een of andere manier knus aanvoelen 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s