Food and recipes, Gebak en zoetigheid, Geen categorie, Healthy life, vegan
Comments 4

Raw vegan banaan crème taart 

Een tijdje geleden had ik zin in taart. Dat gebeurt hier wel vaker eigenlijk. Tja.. daar moest ik dus wel even wat mee, maar zoals je kan voorstellen is heel vaak zin in taart niet zo ontzettend goed voor je gezondheid en met name niet voor je figuur. Daarom besloot ik een taart te maken waar je met een gerust hart een keer groot stuk van kan eten, aangezien er toch alleen maar verantwoorde ingrediënten inzitten! Mijn taart is gebaseerd op dit recept, maar ik heb een aantal dingen, zoals de bodem en honing, anders gedaan.

Ik maakte een raw vegan banaan crème taart. Alle ingrediënten die ik voor deze taart gebruikt heb zijn dus rauw: onverhit, onbewerkt en puur. Dit zorgt er automatisch voor dat er dus gewoon geen rommel in deze taart zit. Hij is puur gemaakt van noten, fruit, cacoa poeder, dadels, wat kruiden en wat kokosolie. Dit betekend niet zozeer dat er zero calorieën in deze taart zitten, maar er zitten geen slechte vetten en suikers in. De calorieën in deze taart komen voornamelijk uit noten en dadels en dat is beter voor je dan suiker en witmeel!

Recept Raw vegan banaan crème taart
Bodem:
– 150gram ontpitte dikke sappige dadels
– 40 gram havermout
– 1,5 theelepel raw cacao poeder
– 1,5 theelepel chiazaad
– 2 eetlepels kokos
– 1 theelepel kokosolie
– 1,5 eetlepel pindakaas
Banaan creme:
– 2 bananen
– een cup cashewnoten
– 3 eetlepels agavesiroop
– 60 ml citroensap
– 80 ml kokosolie
– snufje zout
– theelepel vanille extract
Deco:
– kaneel
– blauwe bessen

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en meng tot een dik plakkerig mengsel. Bekleed een taartvorm met een stukje bakpapier en verdeel het mengsel erover. Druk dit een beetje aan zodat je een goede stevige bodem hebt voor de taart.

Doe daarna de ingrediënten voor de bananen creme in de keukenmachine en mix dit tot een romige creme. Giet de creme in de taartvorm over de bodem en zet dit een paar uur in de vriezer.
Haal de taart uit de vriezer wanneer deze mooi stevig is maar niet door en door bevroren. Bestrooi met kaneel en versier met wat mooie bessen. Eet smakelijk!

Komen de ingrediënten voor de bodem je bekend voor? Dat kan! Het zijn de zelfde ingrediënten als die ik gebruikte voor mijn raw snicker balletjes (zie recept). Deze smaken combineren heel goed met de banaan. Probeer ook eens de snickerballetjes te maken als je toch bezig bent. Verdubbel gewoon de ingrediënten en gebruik de andere helft van het bodemmengsel om snackballetjes van te vormen. In de koelkast kan je deze prima 1,5 week bewaren.

 

 

 

 

4 Comments

  1. Het is dat het tien over half elf ‘s avonds is, maar anders had ik deze taart nu gaan maken. Krijg er spontaan trek van.

  2. Maureen says

    Oeh ziet er lekker uit! Hoe groot is de vorm die je hebt gebruikt en hoeveel gram is een cup cashewnoten ongeveer?

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s