Food and recipes, Healthy life, vegan
Comments 3

Fris zomer voedsel

Nu de dagen weer lang worden en de temperaturen stijgen merk ik dat ik weer meer zin krijg in frisse en lichte maaltijden zoals salades, sushi of groente burrito’s. De tijd van het vetjes aanleggen voor de winter is weer voorbij en mensen hebben minder de behoefte aan zwaar en warm comfortfood. 

Het voorjaar is daardoor van nature al het perfecte moment om gezonder te gaan eten; met meer groenten en minder vet en calorieën. Hiermee bereidt je jezelf dus al automatisch voor op het vetjes verliezen voor de zomer, wat natuurlijk mooi van pas komt als we straks weer meer huid willen laten zien 🙂 

Mijn absolute zomer favoriet is toch wel de salade. Een lekkere salade met veel verschillendd rauwe groenten, avocado, een pittige dressing en wat  nootjes is echt zo lekker! Naast wat snijwerk is het klaarmaken ook zo gedaan.  Als ik net even wat extra’s wil vind ik het ook heerlijk om hier wat lekker Turks brood met hummus of pesto bij te eten. 

  

Ik vind het ook heerlijk om burrito’s te eten in de zomer. Deze vul ik dan met sla en een koude salade van kidneybonen, avocado, tomaat, ui, komkommer, salsa en vegan kaas. Lekker fris en toch een beetje dat snack-gevoel. 

   

Sushi blijft ook altijd een fijn gerecht. In de zomer houd ik het meeste van koude gerechten of gerechten op kamertemperatuur. Sushi past daar natuurlijk perfect bij. In de winter heb ik er ook gewoon nooit zo’n zin in aangezien ik dan echt een warme maaltijd wil.  Het liefste eet ik sushi met avocado 🙂

Zoals je ziet kies ik vooral voor onverwarmd en licht eten. Dit is voor mij het perfecte zomervoedsel. Toch vind ik het ook superleuk en lekker om soms te BBQ-en! Binnenkort komt er een post met tips, ideeën en inspiratie voor een vegan BBQ! 

3 Comments

  1. Mmmm lekkere foto’s haha! 😛 Ik eet in de zomer ook graag lichtere recepten, salades zijn hier inderdaad ook favoriet. Sushi gaat er alleen altijd wel in, of het nou zomer of winter is haha 🙂

    • Thanksss 🙂 ik ben meer een zomer sushi fan haha, s’winters werk ik echt pannen vol soep weg XD

  2. Saar says

    Naar die tips voor een vegan bbq kijk ik enorm uit, want mijn vrienden vragen mij altijd wat ik wil eten bij de bbq en ik heb er eigenlijk zelf geen idee van.

    Ik ben ook fan van salades trouwens 😀

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s