Cityguide, Gebak en zoetigheid, Hotmoment, Hotspots
Comment 1

Beter & Leuk: gezonde knusse hotspot in Oost!

Kennen jullie Beter & Leuk in Amsterdam Oost al? Zo nee: dan ga ik je heel blij maken met dit blogpostje want je zal zien hoe superleuk deze zaak is! Ik ben al jaren fan van deze fijne vega ontbijt/lunch zaak bij de Wibautstraat, want toen ik nog op de Hogeschool van Amsterdam zat was dit de meest nabije plek waar je even een lekker sapje kon halen. Dat deed ik destijds dan ook regelmatig. Nu ik tegenwoordig minder vaak in deze hoek van de stad kom als voorheen (dagelijks!) moet ik van mezelf soms nog wel even tijd maken om naar dit leuke zaakje te gaan. Als veganist heb je al minder leuke eet-adresjes om uit te kiezen dan wanneer je alles-eter bent, dus is het natuurlijk fantastisch dat er een zaak als deze in de buurt is.

Bij Beter & Leuk staan alleen maar vegetarische gerechten op de kaart, waarvan ook een behoorlijk aantal gerechten veganistisch en/of glutenvrij zijn! Ze zijn hier bewust en gezond bezig en de kaart ziet er dan ook erg lekker en healthy uit. Ontbijt opties zijn o.a. granola met bramencompote, vers fruit en sojayoghurt of pancakes van boekweit met dadelroom, vers fruit en chiazaadjes. De soep van de dag is altijd vegan en hierbij kun je brood of een kleine vegan quinoa salade nemen.

Naast ontbijt of lunch kun je hier ook prima koffie/thee met gebak bestellen. Er is gewoon gebak maar ook speciaal skinny gebak, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke suikers zoals rijststroop of agavesiroop. Ik probeerde de vegan citroentaart met kokos, gezoet met rijststroop. Lekker met noten en een zuurtje en zoetje 🙂 Van de zoetigheden op de kaart zijn er drie vegan!

Verder kun je hier ook terecht voor een Classic High Tea of een Skinny High Tea, waarvan het ook mogelijk om een glutenvrije of vegan variant mogelijk is. Graag vooraf wel even reserveren.

Beter & Leuk organiseerd ook regelmatig evenementen. Zo zijn er vaak speciale etentjes met een thema, soms zelfs in combinatie met yoga-lessen, handlezen of een leuke creatieve workshop (welke je ook kan boeken als je zelf met een groep iets leuks wil doen). Ook kan je eten op je werk laten bezorgen (vanaf 10 personen), een taart bestellen of eten afhalen, van het speciale take-out menu. Kijk voor meer informatie hierover op de website!

Er gebeurt hier dus van alles en dat maakt Beter & Leuk een fijne, lekkere en bijzondere plek. Wat het hier zelfs nog specialer maakt zijn die leuke spulletjes die je hier kan kopen. Naast een plek om te eten is Beter & Leuke namelijk ook een beetje een plek om te kopen. Je vindt hier een kleine maar mooie selectie van kleding, sieraden, hebbedingetjes en kookboeken. Als je op je eten wacht kun je dus gelijk even rondstruinen en een leuke shirtje passen!

Beter & Leuk
1e Oosterparkstraat 73/91, Amsterdam.
Website

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s