Cityguide, Hotmoment, Hotspots
Leave a Comment

ManaMana: bijzonder en lekker dineren 

ManaMana is een geweldig Israëlisch restaurant in de Amsterdamse Pijp. Het is één van mijn favoriete restaurants en ik vind het erg leuk om hier vrienden mee naar toe te nemen om dat ManaMana echt even wat anders is dan de meeste zaken. Vroeger zat dit restaurant op een andere locatie, en kwam ik er ook al graag, maar daar was het een stuk kleiner. Omdat de zaken goed gingen konden ze nu naar deze grotere locatie!

Het concept hier is ‘shared dining’ met allemaal verschillende gerechtjes, welke op een krijtbord staan geschreven. Je besteld samen een aantal gerechten en deze worden dan geserveerd samen met pitabrood.

De sfeer hier is heel losjes, relaxt en een beetje rommelig, maar dat wel op een prima manier. Wanneer je pitabrood op is vraag je gewoon om extra en de gerechten worden gewoon geserveerd wanneer ze klaar zijn.
Alle gerechten zijn plaatjes om te zien en de sausje zijn op een psychedelische manier op je bord gestreken. Erg ‘instagrambaar’ zegmaar 😉 Ook is het restaurant leuk ingericht, met verschillende verdiepingtjes en trappetjes, tafels, krukjes en zitplekken langs het raam.

Bij ManaMana is het eten echt comfort food. Dat betekent dus lekker samen eten, broodjes dippen, lekker wijn drinken, ontspannen en een gezellige avond hebben met de vele bijzondere gerechten die je hier proeft.
Probeer de psychedelic cauliflower, de hummus en de gerookte aubergine. Met een groep eten is hier het leukste aangezien je op die manier de kans hebt om meer verschillende gerechten te eten.

Het eten hier is bijna allemaal vegetarisch en de gerechten zijn bijna allemaal geschikte om veganistisch te laten serveren: dan wordt er bijvoorbeeld de Parmezaanse kaas gewoon weg gelaten. Bij ManaMana zijn ze dan ook gewend aan veganisten en is het dus geen probleem als je hier vegan wil eten. Als je dit bij de bediening aangeeft zullen ze ervoor zorgen dat je zorgeloos kunt eten 🙂 Ook vleeseters kunnen hier prima terecht want het is mogelijk om een side van gestoofd vlees te bestellen en er staat soms ook een vleesgerecht op de kaart. Maar sowieso: dit is gewoon lekker eten, of je nu vegan, vegetariër of alleseter bent.

De prijs van het eten is hier ook prima. Meestal ben ik 25-30 euro kwijt voor eten, wijn en water, en dan zit ik ook echt helemaal vol. Prima prijs vind ik dus. Probeer het dus snel zelf als je hier nog niet geweest bent! Het eten is super, de sfeer bijzonder en je kan hier echt een gezellige en ontspannen avond tegemoet gaan.

ManaMana
1e Jan Steenstraat 85, Amsterdam

PS: Helaas was ik deze avond mijn eigen mobiel vergeten en zijn de foto’s niet allemaal even top 😦

Birdwonders

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s