Cityguide, Gebak en zoetigheid, Hotmoment, Hotspots
Comments 3

Positieve trend gespot: vegan taartjes (incl. cityguide!)

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker onverwacht op de kaart staan bij hippe lunchzaakjes of koffietentjes door de hele stad: vegan taartjes en gebak. Dit is mede te danken aan de healthy-gezondheids trend die we overal om ons heen zien; superfoods, gezonde smoothies, raw food en ook vegan eten zijn nu populairder dan ooit. Doordat vegan momenteel geassocieerd wordt met gezond, hip en lekker gaan hippe zaken naast hun gewone assortiment soms ook een vegan optie aanbieden. Veel mensen vinden het wel leuk en interessant om een vegan taartje te eten en ook de wetenschap dat je nu geen dierlijke vetten binnenkrijgt geeft al een gezonder gevoel.

Echte veganisten zullen ook zeker niet klagen over deze nieuwe trend. Nu hebben we namelijk meer keuze, meer adresjes om een gebakje te eten en vaker de mogelijkheid om met onze soja-cappuccino ook een cupcake te bestellen. Helemaal fantastisch als je het mij vraagt. Ik hoop dat deze trend een beetje blijft hangen! Maar ik heb goede hoop; vegan gebak is namelijk superlekker! Net zo lekker als de niet-vegan variant en het mooiste is dat er geen dierenleed aan je gebakje kleeft. Gebak zonder schuldgevoel dus.

Voor jullie zet ik in deze post mijn favoriete adresjes voor vegan gebakjes in Amsterdam op een rijtje.

Hierbij kijk ik speciaal naar niet-vega(n) tentjes. De vega(n) adresjes zijn namelijk makelijker te vinden. Ik geef je in deze post tips voor gewone koffiezaakjes waar je ook een vegan gebakje kan scoren. Ook handig dus, als je in gezelschap van niet-vegans bent.

Een gezellig en mooi koffiezaakje is Rum Baba Bakery in Amsterdam Oost. Je vindt hen in de Pretoriusstraat op nummer 33. Dit frisse en vrolijke zaakje is een echt leuk buurtstekkie waar ik zelfs als niet-buurtbewoner graag even naartoe fiets. Rum Baba is van de zelfde mensen als je bekende zaak Coffee Bru en schenkt de zelfde heerlijke koffie. Toen ik er pas was lagen er deze heerlijke vegan bars. Ik vond ze daadwerkelijk heerlijk! Ze zijn hier echt heel goed in bakken en het is echt een aanrader om hier naartoe te gaan. De choco koko die je op foto ziet is ook vegan.

Ook middenin de stad zit je goed voor een vegan gebakje met een goede koffie erbij. En dat nog wel op de Wallen (Oudezijds Achterburgwal 145)! Hier vindt je de hippe coffeebar inclusief winkel met hippe kleding ; Koko Coffee & Design Je kan hier lekker zitten en de vriendelijke dames hier hebben uitstekende barista skills. De gebakjes hier worden gemaakt door de Dikke Lepel. Ik at hier pas één van de lekkerste cupcakes ooit. Een heerlijke kokoscupcake. Deze was helemaal fantastisch! Perfect samen met een soja flat white.

Een andere toplocatie voor een vegan gebakje is patisserie/lunchroom/koffiezaak Betty Blue in de Snoekjesteeg. In deze stijlvolle zaak staan tientallen mooie zoetigheden voor je klaar. De RAW gebakjes zijn helemaal vegan en raw. Er zijn een aantal smaak varianten, allemaal met chocolade en eventueel wat extra’s zoals gember of kaneel. Deze mousse achtige taartjes zijn superlekker en hebben een hele hoge comfortfactor. Door de vriendeljke prijs van 2,50 zijn ze ook heel geschikt om een aantal van mee te nemen en aan visite te serveren. Je kan ze natuurlijk ook gewoon met een lekker bakjes koffie of thee bij Betty zelf opeten.

Ook in de Pijp in Amsterdam Zuid kan je terecht voor je zoete trek. Bij het mooie Cottoncake (1e van de Helststraat 76) kan je naast winkelen ook prima eten in de schattige lunchroom achterin de zaak. Hier staan een aantal vegan gerechtjes op de kaart en ook een vegan taartje, namelijk de limoen kokoscake. Heerlijk om samen met een sapje of warme drank te nemen. Naast sojamelk voor je koffie hebben ze hier ook amandelmelk. Je kan hier heel fijn en ontspannen zitten en op de kaart staan voornamelijk gezonde gerechten, welke allemaal mooi gestyled op je bordje verschijnen. Sowieso is deze zaak helemaal een plaatje om te zien.

Kenden jullie deze adressen misschien zelf al? Of ga je ze proberen? Ik hoor graag wat je er van vond. Of weet je misschien een andere plek waar ze ook vegan gebak verkopen? Deel het met ons in de comments 🙂
xxx

Birdwonders

3 Comments

  1. John says

    “Heerlijk om samen met een sapje of warme drank te nemen.”

    Of samen met het vriendje!

  2. ow! fantastisch.
    Zo ver staan we hier jammer genoeg nog niet. nauwelijks een vegan taartje of gebakje te vinden in Vlaanderen (wel in sommige vegan/friendly zaken, maar nog zeker niet in de ‘gewone’)

  3. Hey wat leuk! Wij neigen toch naar de vegan adresjes, omdat we die graag steunen en omdat het er gezellig en lekker is :). Maar leuk om te zien dat het steeds meer mainstream wordt!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s