Cityguide, Hotmoment, Hotspots
Leave a Comment

Crop: hippe nieuwe saladebar in Utrecht

Afgelopen weekend was ik met mijn vriend een dagje in Utrecht. Ik ging een vriendinnetje bezoeken en besloot daarna ook nog even de stad in te gaan om te kijken bij wat nieuwe en klassieke hotspots. Ik had gehoord dat Crop de nieuwste gezonde aanwinst was in Utrecht en had op Instagram al een paar foto’s voorbij zien komen. Ik was erg nieuwsgierig geworden en mijn vriend en ik besloten om een late lunch te eten bij Crop.

Het zaakje zit op een zonnige hoek aan de rand van het centrum, in de onwijs leuke Biltstraat. Toen we aankwamen lopen zag ik gelijk dat de zaak mooi en ‘clean’ was ingericht; met veel wit, licht hout en groene details door de planten. Opvallend en leuk is het groene logo op de muur!

Allereerst bestelden wij een lekker drankje. Mijn vriend ging voor een limonade en ik ging voor een ‘Green Power’ juice. Dit was een heel groot glas lekkere en  verse sap. Heerlijk en verfrissend en het was fijn dat ik met deze portie echt waar voor mijn geld kreeg. Dit was gelijk een goed begin!

Een vriendelijke medewerkster legde ons het concept van Crop uit. Je krijgt hier namelijk een lijst waarop allerlei verschillende ingrediënten staan. Je kruist dan de ingrediënten aan die je in je salade wil. Je kiest eerst een basis, bijvoorbeeld linzen met pompoen, pasta of aardappeltjes. Daarna kies je, afhankelijk van de maat salade die je bestelt, een aantal verschillende groenten. Ik koos gegrilde paprika en avocado. Daarna kies je voor de  kip, zalm of geitenkaas of laat je dit, zoals ik omdat ik vegan ben, omruilen voor iets als noten. Dit moet je dan even aangeven. Ook kun je voor 50 cent extra nog extra toppings (zoals dus noten) toevoegen. Uiteraard kies je ook een lekkere dressing, zoals mijn hummus dressing.


Ik vond het concept bij Crop heel prettig! Er was genoeg keuze in ingrediënten en ik kon makkelijk en rustig op mijn gemak zelf een salade kiezen. Het was fijn dat ik de niet-vegan ingrediënten zonder probleem kon vervangen door noten. De salade smaakte erg lekker en was mooi vers.

Naast salades kun je hier ook ‘oaties’ bestellen. Dit zijn een soort gezondere bagels/broodjes, gemaakt van havermout. Ze zijn er in een paar varianten. Mijn vriend koos er één met hummus en die was erg lekker. De broodjes zien er klein uit maar zijn veel steviger van structuur dan gewoon brood en vullen dus behoorlijk. De portie was perfect voor hem.

Ik vond het erg fijn bij Crop. Het eten was goed en ik vond de prijzen ook erg vriendelijk. Het is fijn dat je rustig kan nadenken over de ingrediënten en dat je niet gehaast bij de counter hoeft te bedenken wat je wil eten. Ook was het personeel erg aardig en zag je zaak er supermooi uit. Wanneer ik weer in Utrecht ben kom ik zeker terug! Ik raad jullie dus ook aan om snel een kijkje te gaan nemen. Laat je me weten wat je er van vindt?

Crop
Biltstraat 1, Utrecht
http://www.crop-utrecht.nl/

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s