Geen categorie, Healthy life, vegan
Leave a Comment

Gezond op Zondag met Yelp & The Green Happiness

Vandaag was ik bij het evenement ‘Gezond op Zondag- met The Green Happiness’ georganiseerd door Yelp.com! Dit healthy evenement, dat plaatsvond bij de toffe locatie ‘Pllek’ in Amsterdam-Noord, is eigenlijk in het leven geroepen door mijzelf. Nadat ik had bedacht dat het leuk zou zijn als er via yelp meer evenementen zouden plaatsvinden met het thema ‘healthy’ en vega(n). Na dit besproken te hebben bij yelp en te helpen met het bedenken van leuke dingen is het er uiteindelijk van gekomen.

Vandaag waren we bij Pllek bij één gekomen met een mooie groep leuke mensen om door The Green Happiness informatie te krijgen over gezonde voeding. De meiden, afgestuurde diëtisten, wisten de groep erg enthousiast te maken over gezond en plantaardig eten. Er werden veel vragen gesteld vanuit het publiek, welke allemaal duidelijk en goed beantwoord werden door de dames.

Er werd veel vertelt, onder andere over het belang van goed kauwen op je eten. Dit moet je zelfs doen op je smoothie. Het is belangrijk om je eten, en zelfs een smoothie waarvan je de neiging hebt hem snel achterover te gieten, goed te kauwen en door je mond te laten gaan. Op deze manier beïnvloed je het verteringsproces van je lichaam positief, en een goede vertering van je voedsel is de basis voor een gezond lichaam.

Nadat we naar de presentatie geluisterd hadden, was het tijd om samen lekker aan de slag te gaan. We kregen twee recepten die we moesten gaan bereiden. In groepjes ging iedereen aan de slag om het gezonde eten klaar te maken. Dit was soms even een gestuntel aan tafel, maar uiteindelijk is het allemaal gelukt, hebben we lol gehad en ook nog eens heerlijke lunch klaargemaakt. We aten koolwraps met mango, paprika en een lekkere dressing met amandelpasta en soja saus. Als ‘toetje’ hadden we worteltaart balletjes gemaakt. Deze was erg lekker en smaakten naar gezonde maar lekkere worteltaart in balletjesvorm!

  

Ik vond het event erg gezellig en ook zeker inspirerend. Kort samengevat hebben we de volgende ideeën van The Green Happiness meegekregen over eten:

– Begin de dag met een lichte maaltijd (zoals fruit, havermout of een smoothie), zodat je lichaam deze snel kan verteren en daarna weer tijd heeft om nog even verder te gaan met herstellen (wat je lichaam s’nachts ook doet in ruststand).
– Zware maaltijden vergen zoveel energie van je lichaam dat er weinig tijd over blijft om voor je lichaam om zich bezig te houden met de kwaliteit van je nagels, huid en haar.
– Let erop dat je niet zomaar alle typen eten combineert. Bepaalde combi’s eten zijn niet geschikt om samen te eten en maken je moedeloos of zorgen ervoor dat je vet opneemt.
– Eet geen (of zo weinig mogelijk) dierlijke producten. Deze verteren niet goed en bevatten te veel vet en eiwitten.
– Eet veel koolhydraten uit bonen, aardappels, rijst en fruit.
– Vermijd olie zo veel mogelijk. Per dag mag je of een halve avocado, of een handje noten of een eetlepel olie om in te bakken of door dressings. Niet allemaal. Olie zet zich snel om in vet.

  

De ideeen van de meiden spraken me erg aan, omdat ze grotendeels al helemaal overéén komen met de manier waarop ik eet. Ik herkende ook veel punten die overéén kwamen met de manier van eten naar het idee van John McDougall, de schrijver van The Starch Solution . Zelf probeer ik de laatste tijd namelijk te eten naar zijn visie. Dit schijnt de beste manier van eten te zijn volgens veel veganisten en ik ben erg geïnspireerd door zijn ideeën. Net als The Green Happiness zegt John McDougall dat het ideale dieet geen dierlijke producten bevat, geen (tot bijna geen) olie bevat en er veel koolhydraten gegeten moeten worden door middel van het eten van pasta, rijst, bonen en met name vooral de aardappel. Zoals je ziet waren er vandaag dus veel raakvlakken! Erg leuk om mee te maken dus en ook een mooie extra inspiratie om extra te letten op het vermijden van vet in mijn maaltijden 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s