Food and recipes, Gebak en zoetigheid, vegan
Comment 1

Chocolade brownie taart met chocoroom

Deze week ging ik een nachtje logeren bij mijn oma in Drenthe, en omdat mijn oma het altijd heel belangrijk vindt dat we onzettend veel en lekker eten besloot ik een taart te bakken. Als ik alles aan mijn oma over zou laten zou ze namelijk een roomvlaai halen bij de bakker en als vegan word ik daar toch niet helemaal happy van 😉 Om ons beiden blij te maken maakte ik dus een lekkere (niet zo gezonde!) vegan chocolade taart. Dat moet voor een keertje wel kunnen toch?

Toen ik de foto’s van de taart op social media postte kreeg ik al meerdere vragen naar het recept dus ik zal hem hier delen. De taart is erg makkelijk om te maken, heeft simpele en goedkope ingrediënten en mislukt niet snel. Veel bak- en eetplezier!

Recept voor Chocolade brownie taart met chocoroom (8-10 personen)
Ingrediënten:
Het beslag:
– 1,5 cup amandelmelk (of een andere notenmelk zoals hazelnoot of macadamia)
– 2 theelepels appelazijn
– 1,25 cup appelmoes
– een halve cup espresso
– 2/3 cup gesmolten kokosolie (of evt zonnebloemolie)
– 2 theelepels vanille extract
– 2 cups bloem
– 1,5 cup suiker
– 1 cup cacao poeder
– 2 theelepels baking soda
– een zakje bakpoeder
– een snufje zout
Voor de room/glazuur:
– een kuipje plantaardige boter, van Alpro soja.
– een bus poedersuiker
– 2 theelepels vanille extract
– 4 eetlepels cacao poeder
– 1/3 reep pure chocolade, gesmolten
– een eetlepel amandelmelk

Verhit de oven voor op 175 graden en vet een ruime taartvorm in. Meng in een grote kom de amandelmelk, appelazijn, appelmoes, espresso, kokosolie en vanille. Klop dit goed door elkaar.
Meng in een andere kom de bloem, suiker, cacao poeder, baking soda, bakpoeder en zout. Het beste is het als je dit even zeeft zodat je zeker weet dat je geen klontjes hebt.

Giet de droge ingrediënten in porties bij de kom natte ingrediënten terwijl je alles met een mixer in de laagste stand door elkaar mixt. Als het beslag een mooi glad geheel is en geen klontjes meer heeft is het goed. Giet dit in de bakvorm en bak dit ongeveer 60 minuten. Controleer het even na 50 minuten door er met een satéprikker in te prikken. Als deze schoon uit de taart komt is je brownie taart klaar. Als de taart klaar is laat je deze helemaal afkoelen. De taart moet een beetje plakkerig en sticky van structuur zijn, net als brownies!

Maak ondertussen de room. Doe de boter, poedersuiker, vanille extract, cacao poeder, pure chocolade en amandelmelk in een kom en klop dit tot een room met je mixer. Als de taart helemaal afgekoeld is kan je de taart met deze room bestrijken. Serveer de taart met een extra klodder room. Geniet ervan! 🙂

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s