Cityguide, Hotmoment, Hotspots
Leave a Comment

Vegan guide to…Rollende Keukens! 

Hemelvaartsdag! Dat betekent dat het weer tijd is voor het populaire foodtruck festival ‘Rollende Keukens’. Dit is een eetfestijn op het Westergasterrein waar je van woensdagavond tot en met zondag tientallen foodtrucks zal vinden. Hier komt heel foodie Amsterdam bijeen om in het zonnetje te genieten van hapjes en drankjes. Kom je hier als vegan of vegetarier ook aan je trekken? Hierbij mijn gids voor een diervriendelijk bezoek aan Rollende Keukens! 

   
  

Zoals te verwachten op een zonnig buitenfestival is het makkelijk om hier aan smoothies, verse sapjes of lekkere ijsjes te komen. Er is keuze genoeg in kraampjes waar je een drankje kan halen. Het bier dat geschonken wordt bij de bar is trouwens Brand bier. Dit is vegan-friendly. 

   
 

Ik heb niet echt kraampjes met friet gezien, maar in de categorie aardappel zijn er twisters te koop. Deze kosten 2 euro en zijn gefrituurd in plantaardige olie. 

   
   

Het vegan eten is zeker niet in overschot maar toch spotte ik wel een paar dingen die echt vegan waren. Verder vind je ook wel vegan soepen, wraps met hummus, vega curry’s en wokgerechten. Sommige vega opties blijken ook vegan te zijn. 

   
    

Bij De Laurier zijn er meerdere vegan opties. Ik nam dit heerlijke maar prijzige broodje met vegan ‘stoofvlees’. Erg lekker maar er hing wel een prijskaartje van 8,50 aan! 

   
  
Als je zeker weten vol wil zitten met een lekker maaltje kun je ook naar The Dutch Weedburger. Een 100% plantaardige burger met zeewier. Lekker en voedzaam, maar ook zo populair dat de rij erg lang is. Gelukkig juig ik dat alleen maar toe en ben ik blij dat mensen voor deze burger kiezen 🙂 

   
 

Ook als vegan kun je dus prima eten bij Rollende Keukens. Er is uiteindelijk genoeg te kiezen, al moet je wel even tussen het vlees en de kaas door zoeken. Ik vind het in ieder geval zeker een gezellig festivalletje en een leuk uitje. Jullie hebben nog tot en met aanstaande zondag om zelf een kijkje te nemen. Hopelijk blijft het weer mooi! 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s