Cityguide, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 2

Loving Hut Amsterdam: be vegan, make peace!

Vandaag is een blijde dag voor de vegans van Amsterdam want vandaag opende het nieuwe veganistische eethuisje ‘Loving Hut’ aan de Admiraal de Ruijterweg 334 haar deuren. Al een poos zat ik verheugd te wachten op de opening van deze nationale en internationale favoriet. Loving Hut was namelijk in Nederland al te vinden in Maastricht, maar is ook in het buitenland te vinden, onder andere in Parijs. Zelf was ik er nog nooit geweest maar na positieve verhalen gehoord te hebben was ik erg enthousiast geworden en verheugde ik me enorm op hun komst.

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Smiddags fietsen mijn vriend en ik de hele stad door, met als doel heerlijk te lunchen bij Loving Hut. We hadden gelukkig lekker weer, maar bij aankomst zag ik dat tram 12 ook voor de deur stopt, wat beslist nog handig gaat zijn in de winter. Toen we binnenkwamen was het behoorlijk druk. Er waren nog maar een paar tafeltjes vrij en ik was blij om te zien dat het gelijk zo druk bezocht was op de eerste dag.

We bestelden allebei een meloen milkshake bij de vriendelijke serveerster en begonnen met het uitpluizen van de kaart. Er was zoveel lekkers en ik wilde het liefste alles proberen. De meeste gerechten op de kaart zijn Aziatisch of typische snacks zoals kroketten, hamburgers en dergelijke. Ik was echt aan het twijfelen wat ik moest nemen, maar besloot uiteindelijk om voor snacks te gaan haha. Ik ben het namelijk echt niet meer gewend om lekker te kunnen snacken en had er zo’n behoefte aan! Alles op de kaart is hier namelijk vegan en ik kon dus lekker kiezen.

Ik bestelde daarom een combinatie maaltijd met twee kroketten, salade en een groentepastei. Dit was precies waar ik naar verlangde! De kroketten waren heerlijk en ook de groentepastei smaakte super. Zelfs de sla was op smaak gebracht. Ik was helemaal happy en heb echt genoten van dit comfortfood maaltje. Echt zo fijn om gewoon lekker te kunnen eten bij een plek waar alles plantaardig is.

Mijn vriend had een broodje kroket en een broodje homemade hamburger met vegan kaas. Ook dit was superlekker. De hamburger was ook heel erg smakelijk en ik denk dat ik deze de volgende keer ga bestellen.

Omdat we besloten onszelf nog een beetje extra te verwennen kozen we ervoor om ook nog een toetje te nemen. Ik nam tiramisu en een cappuccino. Heerlijk! De Tiramisu was vullend en goed van smaak. Een perfect einde van een heerlijke en diervriendelijke maaltijd.

Loving Hut is dus een hele fijne aanwinst voor de stad. Je kan hier erg lekker eten en ook de prijzen zijn heel goed. Wij waren voor dit alles maar 33 euro kwijt, wat ik echt een prima prijs vind. Ook was het personeel erg aardig en deden zij erg hun best om goed voor de gasten te zorgen. Niets houdt mij dan ook tegen om snel weer terug te komen. Wat fijn is, is dat je bij Loving Hut ook langs kan komen om eten af te halen. Als je dus haast hebt en even snel wil eten, is afhalen ook een goede optie.
Loving Hut is van dinsdag t/m zondag geopend voor lunch en avondeten. Ga snel een kijkje nemen!

Loving Hut.
Admiraal de Ruijterweg 334, Amsterdam.

2 Comments

  1. Leuk dat er nu ook een Loving Hut is in Amsterdam.
    In België opende zonet de tweede zijn deuren in Leuven, en er is ook de Loving Hut Express (mobiel).

  2. Heel erg, ik fiets hier dagelijks langs en ben nog stééds niet geweest! Binnenkort maar eens doen. Als je lekker wil snacken, kan ik je Natuurlijk Smullen op de Jan van Galen ook aanraden! Sowieso heerlijke frietjes én een aantal vegan snacks op het menu. En mocht je carnivorenvrienden hebben die dat stom vinden, ze serveren ook gewoon (biologische!) hamburgers. Mijn huisgenoten zijn daar gek op.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s