Cityguide, Coffee, Hotmoment, Hotspots
Leave a Comment

Amsterdam Coffee Festival 2015 

Koffieliefhebbers, barista’s en hipsters zijn dit weekend te vinden op de NSDM-werf in Amsterdam Noord want daar vindt dit weekend het Amsterdam Coffee Festival plaats. Nadat vorig jaar de eerste editie een groot succes bleek is het festival ook dit jaar te vinden in één van de grote loodsen op het ruige terrein aan het Ij. Een perfecte locatie voor een hip festival als dit. De urban look van deze omgeving past bij het jeugdige en hippe publiek dat dat al instagrammend tussen de koffiestandjes en latte-art door snuffelt.

Bij de ingang worden de kaartjes gecontroleerd en krijg je een katoenen tasje met het logo van het festival. Er zijn verschillende dingen te doen. Er kan bijvoorbeeld geluisterd worden naar lezingen, door professionals uit de koffiewereld. Ook is er een kleine foodcourt met een aantal eetopties. Er is bijvoorbeeld ook een saladebar (met één vegan salade op het menu) en een kraampje met in chocolade gedoopte bevroren bananen.

Verder is er ook een podium waar artiesten staan. Rockbandjes en singer-songwriters komen voorbij in de paar uur dat ik er ben. Achterin de ruimte worden de kampioenschappen latte-art gehouden. Live maken de barista koffie’s met latte art en alles is op een groot scherm te volgen. Na elke creatie komt er een luid geklap en gejuich uit de zaal.

    

Bij de koffiemachine vlakbij de ingang van het festival staan verschillende barista’s welke allemaal een andere koffiebar vertegenwoordigen. Gedurende het festival worden hier shifts gedraait waardoor de bezoekers de kans hebben koffie te proeven van verschillende koffiezaken. Helaas voor mij wordt er geen sojamelk gebruikt dus kan ik alleen americano’s en espresso’s drinken, maar ook deze zijn erg lekker.

Naast koffie zijn er ook andere drankjes te vinden; Teabar is aanwezig met lekkere thee, Wostok staat met frisdrank en ook zijn er iceteas, limonades en verse smoothies te krijgen.

    

Ook zit je hier als chocolade liefhebber zeker niet verkeerd. Er is een hele hoek ingericht puur voor chocolade. Het mooie is dat de meeste chocolade hier ook nog eens vegan is! De echte cacao fans zijn namelijk dol op die echte chocolade smaak en die proef je toch het beste bij pure chocolade. Wel zijn er allemaal interessante smaakvarianten. Ik kocht zelf een heerlijke reep chocolade met toffee en zeezout.

        

Gelukkig kreeg ik ook nog de gelegenheid een latte te drinken want er was een grote kraam van Alpro aanwezig waar je lekker soja lattes en kokos lattes kon bestellen. Ik nam een lekker kokos variant en mijn vriend ging voor een klassieke soja latte. Erg lekker! Als je de kokosmelk nog niet hebt geprobeerd is dit echt een andere om eens te drinken als lekker variatie op je gewone latte!

    

Verder was er gewoon vanalles te zien en te koop op dit festival. Verschillende koffieatributen, de nieuwste koffie-zet-methoden voor bijvoorbeeld ijskoffie, kraampjes om bonen te kopen en zelfs servies gemaakt van koffie. Erg leuk om te zien. Natuurlijk kon er ook overal koffie gedronken worden. Dit zit bij de prijs van het kaartje in dus je kan alles lekker testen. Dit zorgt natuurlijk wel voor een behoorlijk dosis cafeine 😉

      

Ik moet eerlijk zeggen dat het festival niet heel groot is en dat het voor de gemiddelde mens misschien een beetje ééntoning is. Toch is het voor een koffieliefhebber echt een must! Ik vermaakte me hier echt uren en vond het superleuk om alle koffie te proberen en bij de standjes en latte-art te kijken. En ook als vegan kom je hier best aardig uit de voeten; er is zat keuze door de chocolade , Nakd bars, de kraam van Alpro, salade, bananenijs en natuurlijk de gewone americano’s en espresso’s.

Wil je ook een kijkje nemen? Kaartjes zijn online en aan de deur te koop. Morgen is het festival ook nog de hele dag te bezoeken op de NSDM-werf.

http://www.amsterdamcoffeefestival.com


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s