Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 5

Dophert: vegan lunchroom en catering

Heb je al gehoord van Dophert? Dit is een veganistische lunchroom en cateraar in de Spaarndammerstraat. Ik was er tot dit weekend nog nooit geweest (shame on me!) maar het kwam er nu eindelijk van. We waren met de auto toevallig in deze hoek van de stad, dat was wel praktisch want ik kom normaal niet echt vaak in deze buurt.

De Spaarndammerbuurt is een redelijk onontdekt buurtje in Amsterdam. Het zit verstopt achter het Westerpark en de meeste Amsterdammers komen er niet zo vaak. Dit is eigenlijk heel gek want het is een hele mooie buurt en het zit ook vlak aan het centrum en ligt naast centraal station. Het is dan ook niet vreemd dat de laatste paar jaar, nu de binnenstad nog populairder wordt, er ook meer interesse in deze buurt is. Door de mooie huizen, de locatie en de leuke Spaarndammerstraat is het zeker een fijne plek om te wonen of om even rond te lopen. In de Spaarndammerstraat zie je nu dus ook steeds meer leuke zaakjes opduiken, zoals bijvoorbeeld Dophert. Hartstikke leuk!

Bij Dophert kun je terecht voor een lekkere vegan lunch of een ontbijt. Op de kaart staan allerlei verschillende heerlijke dingen. Mijn vriend bestelde de clubsandwich met tempeh en ik nam de Sopa de Tortilla, een Mexicaanse stijl soep met nachos. Beide waren heel erg lekker. De smaak was krachtig en smaakvol en de nachos in de soep waren grappig en lekker. Ze bleven ook lang krokant. Heel lekker! Ook de sandwich heb ik even geproeft en deze was ook erg lekker! Echt een clubsandwich, met goede mosterd-mayo.

Je kan ook echt prima zitten bij Dophert. Bovenin de zaak zijn veel zitplekken gemaakt; verschillende kleine tafeltjes maar ook een hele grote tafel. Dit is ideaal als je met een groepje mensen wil gaan eten! Ook als je niet in de lunchroom wil eten kan je bij Dophert terecht want nagenoeg alles wat op de kaart staat is ook mee te nemen.

Naast de lunchroom doet Dophert ook aan catering. Je kan vanalles door hen laten verzorgen. Ook kun je lunch bestellen voor bijvoorbeeld, op kantoor. Verder organiseert Dophert ook regelmatig evenementen zoals een 3-gangen diner of een workshop. Ook zijn er kookworkshops te boeken. Leuk om met een groep vrienden te doen! Meer informatie over dit alles vindt je op de website.

Als je langsgaat bij Dophert kun je ook gelijk even vegan cadeautjes inslaan. Er is namelijk een klein cadeau/spulletjes kastje waar je vanalles kan vinden; boeken, nagellak, chocolade en make-up, maar ook handige praktische spullen voor jezelf, zoals zonnebrandcrème, deo en hondenvoer. En alles is uiteraard vegan, zo fijn!

Ik raad jullie dan ook allemaal aan om eens een kijkje te nemen in de mooie Spaarndammerbuurt, waar je tegenwoordig zoveel leuks kan vinden, en dan met namen bij Dophert. Het lekkere eten zal je niet teleurstellen!

Dophert
Spaarndammerstraat 49, Amsterdam
http://www.dophertcatering.nl/

5 Comments

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s