Cityguide, Coffee, Hotmoment, Hotspots
Comments 3

Cottoncake: dromerige witte conceptstore met café

Naar mijn mening woon ik in één van de leukste wijken van Amsterdam; De Pijp. Er is hier altijd genoeg te doen en het kloppende hart, de Albert Cuypmarkt, is iets dat altijd leven in de brouwerij houdt. Om en bij de Albert Cuyp barst het dan ook van de kroegjes, leuke winkeltjes, koffiezaakjes, groentewinkels en nog veel meer. Het is een soort combinatie van multi-culti, echt Amsterdams en hippe tentjes. Cottoncake valt in die laatste categorie. Dit mooie zaakje is één van mijn favorieten uit de buurt, en eigenlijk ook wel in de hele stad, want de sfeer hier is zo fijn!

IMG_4880

IMG_4881

Cottoncake is een soort witte oase tussen alle drukte van de stad. De muren en het interieur zijn wit en rauw, maar alles heeft ook weer iets zachts en liefs, door mooie natuurlijke details, en de rekken met mooie vrouwelijke kleding.

Achterin de zaak, op een hoger niveau, is het café-gedeelte. Hier kun je aan witte tafeltjes heerlijke ontspannen zitten en genieten van een kop koffie met amandelmelk, thee of een lekker vers sapje met een lekker ontbijt of lunch erbij.

IMG_4874

Het menu is bijna helemaal vegetarisch, en heeft ook een aantal vegan opties. Ik kan me ook voorstellen dat een aantal van de vegetarische gerechten met bijvoorbeeld feta-kaas ook nog wel te veganizen zijn. Helaas voor mij was de french toast op de foto niet vegan, maar mijn vega vriend vond hem heel erg lekker.

IMG_4879

IMG_4878

Ik vind Cottoncake een hele fijne plek om met vriendinnen heen te gaan. Je kan hier lekker zitten en heerlijk en gezond eten. De sfeer is heel bijzonder, en doordat het café gedeelte helemaal achterin de zaak is heb je ook niet te erg het gevoel alsof je in een winkel zit te eten. Nadat je even gezeten hebt kun je nog lekker rondstruinen en leuke kleding en accessoires shoppen.

IMG_4872

IMG_4875

Cottoncake
1e van der Helststraat 76, Amsterdam
http://cottoncake.nl/

3 Comments

  1. Ik ben er ruim vijftig jaar geleden geboren, aan de kop van die Albert Cuyp in de Gerard Douwstraat, 3-hoog achter. Na een halve eeuw leeft die wijk nog steeds. Mooi toch…?!

    • Wat leuk! 🙂 Het is echt een fantastische buurt, naar mijn mening de leukste van Amsterdam.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s