Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Macrobiotisch en vegan bij Deshima

Al tijden fietste ik voor Deshima langs, meestal onderweg naar de bioscoop bij het Leidseplein, in de avond. Ik vroeg me vaak af wat dit voor zaakje was, maar zodra ik weer in de bioscoop zat was ik het vergeten en dacht ik er pas weer aan als ik er een week later weer voorbij fietste. En zo ging dat een poos door. Tot ik gisteren ineens hongerig was en in de buurt liep. Ineens dacht ik aan Deshima en mijn vriend en ik besloten er naar toe te gaan.

Ik had Deshima wel al voorbij zien komen op de app van Happy Cow, DE restaurant gids voor vegetarisch en veganistisch eten. Hierdoor wist ik dat deze plek waarschijnlijk wel iets voor mij was, maar ik wist toch niet zo goed wat ik moest verwachten, aangezien ik nog nooit iemands persoonlijke ervaringen had gehoord.

Ik ben zo blij dat we naar binnen zijn gegaan! We vonden een leuke en gezellige lunchroom, waar lieve en gepassioneerde mensen heerlijk en bijzonder eten koken. Het eten is macrobiotisch en vegan. Er wordt heel bewust gekookt met alleen natuurlijke ingrediënten en veel van het eten is Japans geïnspireerd.

Er zijn maaltijden te koop, die per dag kunnen variëren, maar ook kleinere gerechtjes en zoetigheden zoals koekjes en taartjes. Wij kozen voor een kikkererwtensoep met brood, sushi met tempeh en Ohagi (een zoete rijst bol met vulling). Hierbij namen we Kukicha, een Japanse thee. Alles was erg lekker en de prijzen waren heel vriendelijk. Ik was echt verbaasd over het feit dat ik hier niet eerder was geweest, aangezien er helemaal niet veel vegan zaken in Amsterdam zitten.

In de kelder, onder de lunchroom, zit nog een leuke verrassing. Hier zit een foodshop waar je allerlei lekker eten kan kopen. Het is echt een soort minisupermarktje want het aanbod is erg compleet van zeewier tot verse groenten maar ook allerlei soorten granen, schoonmaakmiddelen en azijn. Van alles! Zeker de moeite om even te gaan kijken dus.

Ook organiseert Deshima kookworkshops. Elke zaterdag is er een ander thema en kan je voor 15 euro per persoon meedoen en leer je van alles over deze wijze van koken. Erg leuk om een keer te doen. Ik ben heel blij dat ik Deshima heb ontdekt want ik denk dat ik hier zeker vaak terug zal komen. De volgende keer wil ik een uitgebreidere maaltijd proberen aangezien het eten gisteren veel goeds beloofde.

Deshima
Weteringschans 65, Amsterdam

http://www.macrobiotics.nl/deshima/restaurant.html

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s