Food and recipes, vegan
Comments 5

Zomerse watermeloen cocktail

Toen ik vandaag naar buiten keek kon ik haast niet geloven dat het weerbericht voor aanstaande vrijdag tropisch vormen aanneemt. De zomer mag wel een beetje opschieten als het aan mij ligt maar volgens de weerberichten is het bijna zo ver. Dit weekend gaat het heet worden! Als ik denk aan het ultieme fruit voor een bloedhete zomerdag zie ik meteen een watermeloen voor me. Dit heerlijke dorstlessende fruit is perfect voor warme dagen en geeft je een beetje extra vocht wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Daarnaast is het ook nog eens superlekker en calorie-arm. Dus sla vanavond of morgen, ondanks de lage temperaturen op het moment, alvast je watermeloen in voor dit weekend.

Ik had er gisteren alvast ééntje gehaald, met het idee zelf maar de zomer in huis te halen. Een mooi groot stuk van de Turkse groenteman. Mijn vriend is niet zo dol op watermeloen (bizar toch?) dus ik had dit stuk helemaal voor mezelf. Nou ja…bijna voor mezelf 🙂 Koekje wou natuurlijk ook een stukje hebben.

Je kunt je watermeloen natuurlijk heerlijk in stukken snijden en gewoon lekker zo op eten. Simpel en fijn. Toch is het wanneer je een heel groot stuk hebt gekocht ook leuk om er wat andere dingen mee te doen. Je kan er bijvoorbeeld, heel simpel, meloenijsjes van maken. Hiervoor snijd je stukken uit de meloen, prik je er een stokje in en bevries je zo gewoon. Makkelijk en lekker fris. Je kan de meloen natuurlijk ook pureren en in een ijsjesvorm gieten.

Ik heb vandaag een leuk recept voor een zomerse watermeloen cocktail voor je. Deze kan met of zonder alcohol. Wat je zelf wil.
De cocktail smaakt heerlijk zoet door de meloen zonder dat er suikers aan toegevoegd zijn en heeft een fris tintje door de limoen. Makkelijker dan dit kan het bijna niet!

Recept voor Zomerse Watermeloen Cocktail:
Ingrediënten:
– Een groot stuk meloen zonder schil, in de blender gemixt tot ongeveer 400 ml sap.
– 100 ml vers sinaasappelsap (Kan eventueel ook uit pak)
– een eetlepel vers limoensap
– 6-7 ijsklontjes
– optioneel: 100 ml gin (Deze cocktail is vrij groot en telt daarom als twee drankjes! Vergelijkbaar met 2 G&T’s qua hoeveelheid alcohol)

Meng het meloensap, dat je van te voren in de blender hebt gemaakt, met het sinaasappelsap en limoensap. Doe de ijsklontjes en eventueel de gin in een mooi groot glas en giet het sap erbij. Deze heerlijke simpele combinatie is perfect op een warme dag en lest je dorst. Ook zonder de alcohol proeft deze perfect en is hij ideaal voor midden op de dag wanneer je nog geen zin hebt om te drinken. Cheers!

Follow//

5 Comments

  • Ik heb er één gekocht bij een Turkse winkel op de hoek. Ik heb ze ook al bij andere toko’s zien liggen. Verder weet ik het niet zo 😦
   Gefeliciteerd alvast en geniet van je mooie vrijdag 🙂

 1. marvilleke says

  Hi allemaal,
  Ik heb een iets andere variant; (aan de verhoudingen moet ik nog aan werken)
  -blokjes watermeloen snijden en de pitten verwijderen en blenderen
  – Voeg wat wittewijn toe (moet niet teveel overheersen) -> fruitigere smaak
  – Voeg wat vodka toe, wederom moet niet overheersen -> alcohol bite/smaak
  – Knijp een groene limoen uit en voeg het sap dr aan toe.
  – Zorg dat je gecrushed ijs hebt.
  – Een beetje diksap toevoegen zodat de structuur vd cocktail mooi blijft.

  Wanneer je dit serveert;
  – vul je glas met een bodempje gecrushed ijs.
  – vul het glas af met wat je zonet hebt gemaakt (watermeloen geblenderd zonder pitten+ wittewijn+vodka + uitgeknepen limloensap)

  en genieten van je cocktail dan maar en nog een keertje proeven …

 2. Mag ik een Nederlandse variant geven?

  Vers Appelsap uit de keukenmachine met muntblaadjes, knoflookteentjes, kleine stukje gember en een scheut witte wijn.

  Zonnige avond groet,

  • Wauw, wat een aparte combi. Het klinkt goed maar wat ik van die knoflook moet vinden weet ik nog niet 😉 Ik zal het proberen!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s