Cityguide, Hotmoment, Hotspots
Leave a Comment

Glouglou: wijncafe met natuurlijke wijnen

Sinds kort hebben we in de Pijp het perfecte adresje om lekkere wijntjes te drinken! Wat is perfect? Nou, dat is natuurlijk een mening die per persoon verschilt maar voor mij is het perfecte wijnadresje een mooi, klassiek parijs-achtig barretje, niet te groot, waar een gemengd publiek komt. Ik vind dat in Nederland de meeste wijnbarren wat stijf zijn. Dit maakt dat het gelijk een hele fancy bedoening wordt om naar zo’n zaak te gaan en dat merk je dan ook vaak aan het publiek: weinig jeugd, voornamelijk ouderen en ‘mensen van stand’. In een culinaire stad als Parijs, waar iedereen een ‘foodie’ lijkte te zijn, is het doodnormaal dat de hippe jeugd ook gewoon naar wijncafe’s gaat. De sfeer vind ik daar dan ook veel leuker en laagdrempeliger! Deze sfeer vind ik gelukkig precies op deze manier terug bij Glouglou.

Nu de sfeer goed is komt natuurlijk het volgende puntje, niet geheel onbelangrijk; de wijn. Is de wijn geschikt voor vegans? ‘Huh, alle wijn is toch vegan?’ Nou, dat zou je wel denken he? Helaas is dit niet waar. Sterker nog: zelfs niet alle wijn is vegetarisch! Stom he? Wijn wordt namelijk geklaard, dit is een soort filteren, en hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals ei of zelf varkensvet, zodat de wijn dus niet vegan of vegetarisch is. Helaas wordt dit niet gezien als ingrediënt en hoeven de fabrikanten dit niet op de verpakking te vermelden. Dit maakt het dus best lastig om een geschikte wijn te kunnen vinden. Gelukkig worden bijna alle biologische wijnen veganistisch geklaard. Met bio-wijn zit je dus bijna altijd goed.

Bij Glouglou drink je echter natuurlijke wijnen. Deze wijnen zijn niet geklaard of gefilterd en dus hoef je je geen zorgen te maken over of een wijn wel geschikt is. De wijnen zijn ook nog eens hartstikke lekker, meer dan lekker zelfs! Ik vind ze heerlijk. Op een fijn avondje met mijn vriend heb ik namelijk meerdere wijnen van de kaart getest en allemaal vond ik ze top. Je ziet dat de kaart met zorg is uitgezocht en de vriendelijke barmannen kunnen je ook goed meer over de wijn vertellen. Dit is combinatie met de leuke sfeer bij Glouglou, de knusse inrichting en de lekkere hapjes op de kaart, zoals olijven, nootjes en brood, zorgen voor een heel fijn nieuw adresjes om te borrelen en onbezorgd te genieten van goede wijn.

Glouglou
Tweede van der Helststraat 3, Amsterdam

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s