Food and recipes, Gebak en zoetigheid, vegan
Comments 3

New! Professor Grunschnabel: bijzonder en lekker vegan ijs

Misschien hebben jullie het al gehoord: sinds een paar weken is het aanbod plantaardig ijs bij de Albert Heijn behoorlijk uitgebreid! Er zijn nu maar liefst zeven verschillende smaken vegan ijs te koop van het geweldige merk Professor Grunschnabel! Hiermee zijn we klaar voor de zomer en komt het ijs dus perfect op tijd 🙂

Als je als vegan trek hebt in ijs is de keuze vaak tussen waterijsjes of sorbetijs. Als je geluk hebt vind je bij sommige supermarkten soms een keer wat soja vanille ijs. Je ijskeuzes zijn dus redelijk beperkt en je krijgt niet vaak echt romig ijs. 

     

Gelukkig is dat door de komt van het ijs van Professor Grunschnabel helemaal anders geworden. Het heerlijke romige ijs is op basis van kokosmelk en doet op geen enkele manier onder voor gewoon roomijs.

De verschillende smaken zijn allemaal bijzondere smaakcombinaties die je niet vaak ziet. Voorbeelden zijn ‘chocolade met sinasappel en vanille’ en ‘limoen basilicum’. Ik teste voor jullie de ‘Banana bahiana’ met verse rijpe banaan, bourbonvanille, limoen & een mespuntje kaneel, en de ‘Indian winter’ met allemaal specerijen.

De Banana is een heerlijk romig bananensmaak ijs met een kruidig tintje op de achtergrond. Erg lekker en perfect voor in een milkshake of bij een stuk chocolade taart. 

De Indian winter is een soort chai latte in roomijs vorm. Heel lekker en bijzonder. Ik vond het ook erg lekker om deze smaak in een schaaltje te combineren met het bananenijs. 

 

Ik ben erg blij dat ik voortaan ook lekker roomijs kan kopen bij mijn gewone supermarkt in de buurt 🙂 Je kan Professor Grunschnabel ook bestellen in de webshop van Albert Heijn.

Hebben jullie het ijs  geproeft of wil je het proberen? Wat lijkt je de lekkerste smaak?

http://www.grunschnabel.nl 

3 Comments

  1. Pingback: Weekend kiekjes: raw food, de mooie stad en ontspanning | Birdwonders

  2. OMG I love this ice cream brand! I have literally a freezer stocked with many of their flavours hahaha *psychooo*

    you HAVE to try the chocolate one (brownish) and the coconut one (it’s purple), but specially the chocolate one, that made me like chocolate again! chocolate & coconut belong together

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s