Cityguide, Healthy life, vegan
Comment 1

The Dutch Raw Food Festival – fotoverslag!

Raw food. Het wordt tegenwoordig steeds hipper en je hoort er ook steeds vaker iets van. Maar wat is het eigenlijk? Mensen die ‘rauw’ eten kiezen vanuit gezondsheidsoverwegingen alleen voor onverhit voedsel. Door eten niet te verhitten blijven vitaminen en voedingsstoffen beter bewaard.  

Wat eten deze mensen dan precies? Hierbij kun je denken aan verse groenten en fruit, maar ook aan noten, zaden en gedroogd fruit. Door speciale droogovens, die niet verhitten, worden aan fruit en groenten het vocht ontrokken. Daarna kan er vanalles van gemaakt worden zoals crackers, chips of wraps. Raw food is voornamelijk vegan. Wel wordt er soms honing gegeten waardoor je het niet altijd helemaal vegan kan noemen. Sommige raw foodies eten ook rauwe vis, maar dit is niet gebruikelijk.

Op het Raw Food Festival vandaag waren er veel kraampjes waar je vanalles kon kopen, proeven, testen en informatie kon krijgen. Naast eten was er ook huidverzorging, yogakleding en renschoenen. Ook kon je verschillende cursussen volgen over bijvoorbeeld raw bonbons maken of een cursus wilde eetbare planten.

 Toch ging het meeste om het eten. Er was heel veel lekkers! Ik kocht verschillende raw snacks voor thuis en ook raw wraps. Voor de thuisblijvers heb ik hier een foto rapportage waarin je een goede impressie krijgt van het festival. De locatie, Boerderij Landlust, was mooi en ruim en perfect voor dit festival. Ik raad iedereen die geintereseerd is in raw en vegan eten om volgende jaar een kijkje te nemen!

http://www.rawfoodfestival.nl

   
                           

1 Comment

  1. Pingback: Weekend kiekjes: raw food, de mooie stad en ontspanning | Birdwonders

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s