Cityguide, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comment 1

Deel 3 Vegan Ierland: tips, hotspots en meer! 

Hier is alweer het derde en het laatste deel van mijn reisgidsje voor Ierland! Na een aantal mooie dagen in Dublin, was het tijd om onze vooraf gereserveerde huurauto op te halen en de stad te verlaten. In Ierland rijden ze, net als in Engeland, aan de linkerkant van de weg. Dit was onze eerste keer links rijden, dus je kan je voorstellen dat het even spannend en onwennig was. Toch ging het heel goed en ben ik blij dat we dit gedaan hebben. Met de auto het land in rijden is namelijk de perfecte manier om veel van een land te zien en ik kleine bijzondere plaatsjes te komen waar je anders niet heen zou gaan.

We kozen ervoor om niet over de grote wegen te gaan maar meer op de kleinere wegen, welke ons ook door kleine dorpjes heen stuurde. Dit was erg leuk om te zien. In Dublin had ik alvast snacks ingeslagen voor onderweg, omdat ik niet verwachte veel vegan-friendly lunchzaakjes te vinden onderweg. Daar had ik wel gelijk in, al hebben onderweg nog wel lekker soja-cappuccino gedronken.

Na de hele dag gereden te hebben kwamen we om half 5 aan in het mooie Cork, de tweede stad van Ierland. Deze stad in heel anders dan Dublin en heeft een meer Zuid-Europees gevoel. De gebouwen hebben veel lichte en kleurige tinten en de stad is heuvel-achtig met veel water. Het is er erg mooi met veel goede eettentjes en leuke winkels. Het was zo veel groter en boeiender dan ik had verwacht!

Bij aankomst waren we behoorlijk kapot van onze dag rijden. Dit is toch behoorlijk vermoeiend. Snel haalden we daarom soja lattes bij de Starbucks. Omdat we de volgende dag een day-trip naar een eiland zouden gaan doen en dus geen gelegenheid zouden hebben die dag in Cork rond te kijken besloten we nog even door de winkelstraten van Cork te slenteren tot alles ging sluiten.

We hadden echt geluk met het weer want dit was prachtig. Nadat we onze koffers op ons slaapadres hadden afgezet liepen we nog een stuk langs de rivier, terwijl we onderweg waren naar een vegetarisch restaurant. Dit restaurant, Quay Co-op aan de 24 Sullivan’s Quay , heeft ook genoeg keuze in vega gerechten en het hele salade buffet is ook vegan. De sfeer hier was ontzettend fijn. We werden geholpen door een heel vriendelijk meisje en het restaurant zat in een heel mooi pand met uitzicht op de rivier. Het was er rustig en het ook was het heel mooi en klassiek ingericht. Het eten was erg lekker en de aardappeltjes, die we als bijgerecht kozen, waren helemaal fantastisch. Inclusief drinken waren we samen ongeveer 25 euro kwijt. Echt hysterisch weinig voor zulk lekker eten en zo’n leuk restaurant.

Na het eten gingen we nog even rondlopen en daarna naar de airbnb waar we zouden slapen. Helaas viel deze airbnb zo ontzettend tegen, dat we in de avond nog besloten om naar een hotel te gaan. Het bed was namelijk vreselijk. Het hotel, Imperium Hotel, was echter een hele fijne keuze. Voor relatief weinig geld zaten we in een luxe hotel, met een heerlijk bed en een lekker bad om goed in te ontspannen. Ik was zo blij dat we hier naartoe gegaan waren. Ik hou toch wel veel meer van hotels. Hier heb je in ieder geval wat meer zekerheid over kwaliteit en airbnb is toch een beetje een gok.

Het ontbijt in het hotel was ook prima. Ze hadden speciaal voor mij sojamelk gehaald zodat ik alsnog goed mijn cornflakes kon eten en koffie met melk kon drinken. Erg fijn!

Vanuit Cork hebben we nog een day-trip gemaakt naar het eiland Skellig Michael, waarover binnenkort meer, wat echt fantastisch was. Dit nam onze complete tweede dag, en de batterij van mijn telefoon ;), in beslag. Toen we dus laat terugkwamen in Cork waren we erg hongerig. We kozen ervoor om naar het restaurant Liberty Grill op 32 Washington Street te gaan. Dit restaurant is, ondanks de naam, heel erg vegan-friendly en je kan hier vegan ontbijten, lunchen en dineren. Ik heb helaas geen foto’s van het eten maar ik at hier dus echt één van de lekkerste vegan burgers ooit! De allerlekkerste misschien… Ook had ik al dessert een espresso met vanille soja room ijs. Dit diner was echt heel erg fijn en precies wat ik nodig had na een vermoeiende day-trip. Na het eten gingen we snel naar ons hotel, waar in lekker in bad kon en daarna mijn bedje in dook. De volgende ochtend zouden we namelijk alweer vroeg terug naar Dublin gaan want de huurauto moest rond het middaguur terug zijn.

Terug in Dublin waren we best moe, maar besloten we toch nog zo veel mogelijk van onze dag te maken. We slenterden nog eens door de straatjes en aten een heerlijke lunch met vegan bento box en Japanse thee bij Musashi op 15 Capel Street. Dit was echt een superfijn adresje met erg vriendelijk personeel en lage prijzen.

We gingen nog weer even terug naar favoriet koffiezaakje Kaph waar ik weer een heerlijke kokos cappuccino dronk. Ook dronken we nog een kopje lekker amandelkoffie bij het geliefde Clement and Pekoe op 50 South William Street. S’avonds aten nog een keer bij favoriet Cornucopia omdat het zo lekker was en we eigenlijk geen zin meer hadden om op zoek te gaan naar een nieuw restaurant.

Om op een gepaste manier afscheid te nemen van Dublin hielden we nog even een kroegentochtje. De Ieren houden namelijk van pubs. Ik koos steeds voor Duitse biermerken, omdat de meeste Ierse biermerken niet vegan zijn. Leuke hippe kroegen waar we geweest waren zijn The Beer Market op 13 High Street en Bull & Castle op Christ Church.

De volgende ochtend was het tijd om te gaan en ik had ook zin om weer lekker thuis te zijn. We haalden nog snel wat snacks voor op het vliegveld bij het geweldige Blazing Salads en we vertrokken uit Dublin. Het was een superleuke reis en ik raad het iedereen aan. Dublin is super voor citytrips en als je toch al in Ierland bent is het ook erg leuk om het land verder in te gaan. Een reis van 5 a 7 dagen is erg geschikt als je wat van het land wil zien en ook een beetje in de steden wil verblijven. Ik ben erg blij dat we dit gedaan hebben!


1 Comment

  1. Merci voor de tips – ik associeer Ierland absoluut niet met vegan/vegetarisch, maar zo zie je maar, wie zoekt die vindt… Mooie foto’s opnieuw!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s