Cityguide, Hotmoment, Hotspots
Leave a Comment

Clubkoffie: club sandwiches in alle soorten!

Oost heeft er weer een nieuwe hotspot bij! Sinds begin deze week vind je op het Krugerplein in Oost (dat is één pleintje voorbij het populaire Beukenplein) de nieuwe zaak Clubkoffie. Hier kun je terecht voor ontbijt met yoghurt of een acai bowl, lunch met heerlijke broodjes of goede koffie maar alles draait hier toch voornamelijk om de Club Sandwiches.

Club Sandwiches zie ik in Amsterdam eigenlijk niet zo vaak op kaart staan als in het buitenland dus het is leuk dat er nu een zaak is die helemaal in dit type broodje gespecialiseerd is. Sinds ik veganist ben moet ik bekennen dat ik eigenlijk helemaal niet echt meer kijk of er op de kaart een Club Sandwich staat. Deze sandwich is traditioneel namelijk altijd met vlees.

Bij Clubkoffie is de Club Sandwich echter niet meer zo traditioneel. Er worden hier allerlei eigenzinnige en creatieve sandwiches geserveerd, allemaal in de stijl van een club, maar allemaal weer anders. Ik was dan ook meteen heel enthousiast toen ik las dat er een vegan club sandwich op de kaart zou komen te staan. Dit moest ik natuurlijk proberen! Ook staan er clubsandwiches met vlees en vis op de kaart.

Ik was dus ook erg benieuwd toen ik afgelopen woensdag samen met mijn vriend naar deze nieuwe zaak ging om te lunchen. Bij binnenkomst vond ik gelijk dat Clubkoffie er gezellig en hip uitziet. Het is niet heel groot maar er is wel een groot terras waar je met mooi weer heerlijk in de zon kan zitten. Het personeel was erg vlot en vriendelijk en kwam ons meteen helpen met de bestelling. Mijn vriend en ik bestelden een koffie (met bonen van Stooker Roasting Company) en een sapje bij onze vegan broodjes.

De ‘Berlin Club’ is de vegan sandwich bij Clubkoffie. Deze is belegd met avocado, tomaat, wortel en peer. Het brood is ontzettend lekker en vers en in combi met het heerlijke romige en zoetige van het beleg is dit echt een bijzonder en fijn broodje. Door de peer is het broodje dus een beetje zoetig en dit maakt het eens wat anders dan de meeste hartige sandwiches die je meestal eet.

Bij je sandwich krijg je groentechips, een leuke variatie op de traditionele naturel chips die je in het buitenland vaak krijgt bij je club. De clubsandwich is trouwens erg groot en vullend dus je krijgt ook zeker waar voor je geld.

Ik ben erg enthousiast over Clubkoffie en ik ga ook zeker terugkomen voor dit lekkere broodje en de goede koffie. Ik vind het sowieso erg fijn dat er aan veganisten is gedacht! Veganistisch eten is namelijk, zoals Clubkoffie hier ook laat zien, vaak ontzettend lekker. Probeer dus ook als je geen vegan bent, zeker eens de Berlin Club bij Clubkoffie!

Clubkoffie
Krugerplein 2, Amsterdam

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s