Fashion and style, vegan
Comments 6

Yoni: the toxic-free option

De maandelijkse periode.. dit is naar mijn mening niet het meest gezellige onderwerp om over te praten, maar toch voor bijna elke vrouw relevant en ook zeker erg belangrijk. Dat is ook wel terug te zien in het schap van de drogist of supermarkt. Er zijn steeds meer verschillende damesverbanden en tampons op de markt. Verschillende maten, met verschillende laagjes voor draagcomfort en soms zelfs met een printje. Er is echter één ding dat ze bijna allemaal gemeen hebben: ze bevatten synthetische stoffen, chemicaliën (zoals chloor) of pesticiden. Bizar? Ik vind van wel! Ik vind het een erg vies, ongezond en naar idee! Het bizarre is dat bijna niemand zich dit beseft aangezien er geen wetgeving voor dit onderwerp is. Het hoeft dus niet op de verpakking van tampons aangegeven te staan wat voor chemische troep er allemaal inzit! Gelukkig is er nu een toxic-free optie voor je lichaam. Maak kennis met Yoni.

Mariah en Wendelien zijn de vrouwen achter dit mooie nieuwe merk. Toen zij er achter kwamen wat de tampons, maandverbanden en inlegkruisjes in de winkel bevatten schrokken ze ontzettend. Ze waren erg verbaasd over alle rommel in deze producten en vonden het schokkend dat deze stoffen terecht kwamen in het meest absorberende deel van het vrouwelijke lichaam. Hier moest verandering in komen! De dames kwamen in actie en richtten samen het merk Yoni op. Het idee achter Yoni: ‘To keep chemicals away from vaginas globally!’

Yoni’s producten worden gemaakt van biologisch katoen en de achterkant van de maandverbanden en inlegkruisjes van biologisch plastic gemaakt van maïzena. Dit zijn natuurlijke stoffen en deze richten geen schade aan in je lichaam. Synthetische stoffen kunnen irritaties en vaginale infecties veroorzaken. Dat klinkt toch erg naar? Ik moet er niet aan denken om daar beneden een infectie te krijgen. Wat een naar idee. Ik vind het dus erg fijn dat er nu een optie is waarbij ik me over dat soort dingen geen zorgen hoef te maken.

Momenteel bestaat het assortiment van Yoni uit tampons (light & medium) , maandverband en inlegkruisjes. Voor ieder is er dus wat wils. Het maandverband, de tampons  en inlegkruisjes van Yoni zijn ook gewoon zacht en de kwaliteit is heel goed. Ik weet dus wel waar ik voortaan voor ga kiezen.

Yoni is al in een aantal winkels te koop, hiervoor kijk je op de site. Als je niet in de buurt van een verkooppunt woont kan je Yoni ook online bestellen.

Heb je verder nog vragen over de producten, wil je weten hoe duur een doosje tampons is of wil je Yoni kopen? Kijk dan even op de website: https://yoni.care/nl/

Ik schrok best behoorlijk van het feit dat er allemaal chemicaliën in tampons en maandverband zitten! Wist jij dit al? Ik vind het erg fijn dat er nu een merk is dat vrij van gifstoffen is en ga dit voortaan ook zeker gebruiken. Hoe denk jij over dit onderwerp?

6 Comments

 1. De wereld is en blijft ongelijk verdeeld.
  Als kerel heb je het een stuk makkelijker.

  Maar de chemische en giftige toevoegingen kende ik ook niet.

  Goed dat je hier aandacht aan besteedt.

  Vrouwvriendelijke groet,

 2. Eline says

  Leuke post! Ben je bekend met het fenomeen menstrual cup (menstruatie cup)? Dat is naar mijn mening nóg beter voor het milieu en voor je gezondheid (en je kan er een langere tijdsspanne mee overbruggen dan met tampons)! Hoewel ik Yoni ook een mooi product vind hoor 🙂

   • Eline says

    Ja! Ik gebruik nu twee jaar een menstrual cup en wil nooit meer terug! Ik houd veel van buitensporten (hiken, zeilen enz.) en dan moet je het soms 8-9 uur zonder toilet doen (tampons zijn dan geen optie). Maar ook in het dagelijks leven vind ik het prettig dat ik maar twee keer per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds, naar die cup hoef om te kijken (nooit meer onvoldoende tampons mee of onhygiënisch gedoe in openbare toiletten).

    In het begin vond ik het ook wel een beetje spannend (“omg, wat een groot ding?!” en “ik hoop maar dat ik hem er ook weer uit krijg!”), maar na wat oefening blijkt inbrengen en verwijderen een fluitje van een cent! Voor tips & trucs (in het gebruik en welke cup vermoedelijk het beste bij je past) heb ik veel gehad aan http://menstrual-cups.livejournal.com

    Ik heb een Yuuki 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s