Cityguide, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 2

Vegan Sundays pop-up dinner @ Conscious Hotel

Het is super om te zien dat er tegenwoordig steeds meer vegan-friendly en helemaal vegan evenementen plaatsvinden. Als ik ‘oude’ vegans spreek vertellen ze vaak dat het veganisme in een ontzettende snelheid groter wordt en dat ze dit echt merken aan het aanbod in de winkels, opties in restaurants en evenementen om naar toe te gaan. Een goed voorbeeld van een terugkerend vegan evenement is ‘Vegan Sundays’.

Vegan Sundays is een initiatief van de vegan chef Alexander Gershberg. Het concept is breed: Alexander verzorgt catering, privé dinners, kook-workshops en pop-up dinners. Dit alles doet hij vol passie en met de wens om de wereld te inspireren tot het eten van gezonder en plantaardig eten. De pop-up dinners vinden ééns in de paar maanden plaats bij het Conscious Hotel.

Ik was afgelopen Juni bij een pop-up dinner van Vegan Sundays in het Consious Hotel en ik was aangenaam verrast. Het eten was namelijk niet alleen ontzettend lekker, maar ook erg creatief en bijzonder. De experience van het diner was echt een beetje ‘fine dining’. Dit laatste is bij vegan eten meestal niet het geval en daarom vond ik het extra leuk om hier te eten. De fijne sfeer van het hotel, met geweldige groene plantenmuur, en de lekker wijntjes droegen hier ook zeker aan bij!

Al het eten smaakte heerlijk. De verrassende smaakcombinaties maakten dit diner erg speciaal en zorgden ervoor dat ik dingen at waar ik zelf nooit op zal komen om thuis te maken. Gerechtjes als meloen met zeewiersalade en amandelboter, tempura tofu met bietensalsa of rozen panna cotta had ik nog niet eerder in mijn leven gehad en smaakten allemaal erg lekker. Hoe fantastisch is het dat Alexander zulke mooie, bijzondere en lekkere gerechten maakt zonder dierlijke ingrediënten? Hij laat maar weer eens zien dat men totaal geen dierlijke voeding nodig heeft om optimaal te kunnen genieten!

Komende Augustus is er weer een pop-up diner van ‘Vegan Sundays’ in het Conscious Hotel. Op de website kan je daarover meer informatie (reserveren, prijzen, datum) vinden. Ik ben er in ieder geval bij! Jij ook?

http://vegansundays.com/

2 Comments

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s