Food and recipes, vegan
Leave a Comment

5 heerlijke smoothie -recepten!

Ik ben dol op smoothies! Je hoort vaak dat mensen een blender aanschaffen, om hem uiteindelijk bijna nooit te gebruiken. NOT ME: ik gebruik mijn blender dagelijks, en soms ook meerdere keren per dag. Smoothies drink ik als maaltijd of onderdeel hiervan, en soms ook als healthy en vullend tussendoortje. Soms maak ik dikke smoothies, maar soms ook dunne milky achtige fruitdrankjes. Het is maar net waar ik trek in heb.

De ‘key’ voor een goede smoothie is voor mij vooral dat je een goede blender hebt, met een hoog aantal watt, welke de smoothie goed glad en romig kan blenden. Ook de basis is belangrijk. Ik gebruik vaak een scheut plantaardige melk (zoals spelt- of amandelmelk) in combi met water. Door de melk bindt je smoothie wat beter en gaat je drankje niet schiften.

Vandaag geef ik jullie een paar van mijn favorietje smoothie combinaties van de laatste tijd. Ik meet nooit de precieze verhouding maar doe alles een beetje op de gok. Wat banaan of aardbei meer of minder; whatever right? Het kan niet echt fout gaan. Deze receptjes zijn vooral bedoeld voor je inspiratie wat betreft fijne smaakcombinaties.

Tropisch fruit smoothie: ik maak graag smoothies met bevroren fruit. Helemaal in de zomer is het heerlijk om een ijskoude smoothie te drinken. Bevroren fruit is dus superhandig om in huis te hebben. Je kan natuurlijk zelf je fruit snijden en bevriezen, maar tegenwoordig kun je ook in de supermarkt goed terecht voor allerlei bevroren fruit. De Lidl heeft momenteel tropische fruitmix in de vriezer liggen. Deze mix bevat onder andere meloen en kiwi en is perfect voor de zomer. Ik maak er graag smoothies mee en blend het fruit hiervoor samen met water en een goede scheut speltmelk.

Friendly green fruitbomb: deze groene smoothie is een stuk minder heftig dan hij lijkt. Soms hoor ik mensen zeggen dat groene ‘gezonde’ drankjes niets voor hen zijn en dat gezonde dingen meestal minder lekker zijn. Ben jij ook niet zo dol op de echte groente-smoothies maar wil je toch een beetje groenvoer binnenkrijgen? Deze smoothie is de oplossing! Blend een handvol spinazie, een appel, een halve stengel bleekselderij, een peer en een banaan met wat water en eventueel een scheut appelsap. Laat alles goed glad mixen en je krijgt een prachtig groene, maar toch zoete en fruitige smoothie.

Nanaberry smoothie: een altijd goede combinatie en één van mijn favorieten is banaan met framboos. Blend dit met alleen wat water en hij is al lekker. Voor extra romigheid kan je een scheut sojamelk toevoegen. Simpel but good!

Comforting choco bomb: dit is echt mijn comfort smoothie. Als ik merk dat ik een echte craving naar zoetigheid heb is deze smoothie de oplossing. Je craving is helemaal gone als je deze smoothie op hebt! Super verzadigend! 🙂 Blend twee bananen met amandelmelk, wat water, een theelepel ahornsiroop en een grote eetlepel raw cacoa poeder. Top je smoothie met wat extra pure vlokken. Perfectie!

 

Fruit en choco smoothie: Deze combi-smoothie van fruit met raw chocolate is echt heel erg fijn. Blend twee bananen, een handje aardbeien, amandelmelk, wat limoensap en een eetlepel raw cacoa nibs in de blender tot een romig geheel. Top je smoothie met meer cacoa nibs. Fruit en chocolade samen is heel lekker! De nibs geven je smoothie een extra crunch.

Drinken jullie ook graag smoothies? Hebben jullie deze combinaties wel al eens geprobeerd? Wat is jouw favoriete smoothie-receptje? x

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s