Food and recipes, vegan
Comment 1

Recept: De perfecte linzensoep!

Al een eeuwigheid had ik zak gedroogde linzen in mijn keukenkastje staan. Na jaren geleden een keer een poging gedaan te hebben tot koken met gedroogde linzen (en dit was destijds geen succes!) schoof ik de nieuwe poging toch steeds een beetje voor me uit. Gisteren was ik echter in de stemming voor avontuur! 😉 Ik besloot me te wagen aan een linzensoep.

Het was gisteren erg slecht weer. Koud en met veel regen. Daarom was ik echt in de stemming voor een fijne pan comfort-soep. Ik ben dol op soep. Als je een beetje terugkijkt in mijn recepten zie je dat ik wel vaker soepen post. Deze linzensoep is heerlijk van smaak en warmt je op. Het is kruidig met een licht pitje. Ik gooide eigenlijk op gevoel van alles in de pan en stiekem vond ik dat de uitkomst één van de beste linzensoepen is, die ik ooit heb gehad. Probeer deze onwijs makkelijke soep dus snel! De combinatie van de ingrediënten is gewoon zo lekker!

Ingrediënten: 
300 gram ongekookte linzen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 liter groentebouillon (de kant en klare bouillon van maggi, uit pot, is erg lekker)
2 tl tijm
snufje cayennepeper
1 tl peper
1 tl chilipoeder
1 el paprika poeder
blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes) op sap
optioneel; vegan chorizo worstjes van Wheaty, in dunne plakjes gesneden

Doe de linzen in een pan samen met de bouillon. Kook naar aanwijzing op de verpakking en giet er gedurende het koken eventueel wat water bij als dit nodig is. Let er op dat je regelmatig roert, anders kunnen de linzen aanbranden op de bodem van de pan!

Als de linzen mooi gaar gekookt zijn en de soep een mooie lobbige structuur gekregen heeft kan je de rest van de ingrediënten allemaal toevoegen. Laat alles nog 15 minuten doorkoken op een heel laag vuur en roer nog steeds regelmatig.

Voeg eventueel nog wat peper of zout naar smaak toe als de soep klaar is. Geniet ervan met wat brood. Deze soep is lekker bij de lunch maar ook vullend genoeg voor een snelle avondmaaltijd.

TIP: Bewaar de restjes en gebruik deze als een saus voor over de rijst!

   

  

  
 

1 Comment

  1. Bedankt voor het recept! Ik heb ook nog een zak linzen in de kast staan, eens gekocht toen ik meedeed aan 40 dagen zonder vlees. Echter nooit iets mee gedaan 🙂 Misschien is het nu het moment (alhoewel, het wordt dit weekend weer warmer weer).

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s