Cityguide, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 4

Rotterdam Daytrip & Cityguide 1

Pas geleden was ik een dagje in Rotterdam. Om de één of andere reden kom ik hier vrijwel nooit. Ik denk dat het ergens komt doordat ik in Amsterdam woon. Er worden hier meestal niet standard enthousiaste verhalen vertelt over dagjes Rotterdam. Volledig onterecht natuurlijk, want het is een grote stad waar ontzettend veel te doen is. Toch kwam er steeds niet van om er eens naar toe te gaan. Gelukkig vond ik het eindelijk eens tijd om te gaan en reden mijn vriend en ik een aantal weken geleden naar het Zuidwesten van het land.


We parkeerden onze auto in een buitenwijkje (bij metro halte Melanchtonweg), waar je gratis kon parekeren, en pakten het OV naar de binnenstad. Onze eerste stop was Bertmans, voor een lekkere brunch. Deze hippe zaak heeft meerdere vegan opties op de kaart staan en van te voren hadden mijn vriend en ik al besloten dat we absuluut voor de pannekoekjes met banaan, blueberries, mint, maple syrup en cashewroom zouden gaan. Hierbij bestelden we een lekkere ijskoffie met sojamelk. Fantastisch! De pannenkoekje waren echt zooo goed! Ik droom er nog steeds van 🙂 Je vindt Bertmans op de Zaagmolenkade 5, iets buiten het centrum.

Vanaf Bertmans besloten we richting  het winkelcentrum te lopen. Dit wouden we wel met allerlei leuke omweggetjes doen, om ook nog wat van de stad te zien en de minder bekende paden van Rotterdam te bewandelen.

Onderweg liepen we langs het vegan restaurant Gare du Nord (Anthoniestraat 2) waar ik echt heel enthousiast van werd! Dit restaurant is namelijk gevestigd in een oude tram en staat op een pleintje, verscholen in een woonwijk. Ook is er een terras bij, buiten de tram. Ik wil graag een keer een weekend in Rotterdam verblijven en dan ga ik hier zeker een diner reserveren. Het zag er zo gaaf uit!

Tijdens de wandeling richting het winkelcentrum namen we even een klein omweggetje om te stoppen bij Het Hoofdkantoor (vijverhofstraat 70). Deze koffie zaak heeft onlangs nog een prijs gewonnen voor beste nieuwe koffiebar van Nederland. Ik wou dan ook graag even de koffie proberen.

Toen we aankwamen lopen zag ik gelijk dat de locatie in ieder geval supergaaf was. Deze tent zit namelijk gevestigd onder de metrobaan. In Rotterdam hebben ze echt van die typisch-Berlijnse metro’s boven de grond. In de ruimtes onder de banen zitten vaak creatieve bedrijfjes. Zo ook het koffiezaakje Het Hoofdkantoor. Ik dronk hier een hele lekkere zwarte koffie. Er was geen sojamelk en aangezien ik ook gewoon dol ben op zwarte koffie koos ik voor de bonen uit Brazilië. Dit was erg lekker! De zwarte koffie hier smaakt zo goed en vol, dat deze niet perse melk nodig heeft.


Wat ik zo leuk vind aan Rotterdam is de rauwe en creatieve sfeer, zoals je dat ook in steden als Berlijn ziet. Overal kom je creatieve bedrijven, galerieën, cafétjes en graffiti tegen.


Het winkelcentrum van Rotterdam is erg groot. Wij hebben eigenlijk niet zo heel veel gewinkeld bij de gewone ketens deze dag. Ik vind het leuker om mijn tijd te spenderen in wat bijzondere straatjes en winkeltjes. Wat wel de moeite waard was, midden in het centrum, was The Tea Lab op Westewagenstraat 80. In deze gave ruime zaak kun je heerlijk zitten, relaxen, kletsen of werken en ze hebben hier alles op het gebied van thee: gewone thee in allerlei smaken, iced teas, bubble tea… Het is geweldig en ook nog eens lekker. Daarnaast is er voor vegans ook genoeg keuze om te eten. Er zijn verschillende zoete en hartige opties. Wij aten een heerlijk stuk vegan banana bread.

Natuurlijk moesten wij ook even een bezoekje brengen aan de nieuwe Markthal op de Dominee Jan Scharpstraat. In deze gigantische hal vind je allerlei marktkramen, eetkraampjes, restaurants en winkels. Er is zo veel te zien en te eten! Helaas ben je als veganist wat gelimiteerder, maar alleen al de prachtige hal zelf is de moeite waard. Ook is het een aanrader om een kijkje te nemen bij de grote Aziatische supermarkt die er ook gevestigd is.


Na al dat slenteren door de stad hadden mijn vriend en ik al behoorlijk honger gekregen. We wandelden naar De Groene Passage aan de Mariniersweg. Dit kleine winkelcentrum is een droom voor iedereen die van healthy, groen, vega(n) en eerlijk houdt! Met meerdere winkels, een biologische supermarkt en een fantastisch restaurant is deze plek werkelijk een groene oase in de stad.


Na eerst even in een woonwinkeltje gesnuffeld te hebben, gingen we naar Spirit, de reden waarvoor we naar De Groene Passage gekomen waren. Dit restaurant serveert alleen maar vegetarisch eten en ruim de helft van al het eten is ook vegan. Het mooie is dat dit restaurant een buffetstijl diner is. Je schept hier zelf je eten op, en alles wordt daarna aan de kassa gewogen.


Er is zo ontzettend veel keuze hier! Ik werd er helemaal dol van en schepte natuurlijk veel te veel eten op. Zo veel keuze! De volgende keer ga ik mezelf wel wat meer limiteren. Ook mijn vriend John was in de hemel en schepte nog meer op dan mij. Het is erg handig dat er bij alle gerechten een kaartje staat waarop de ingrediënten vermeld staan.


Zo als je ziet waren onze borden helemaal vol met allerlei lekkers. Werkelijk alles hier smaakt heerlijk! Ik kan nu al zeggen dat dit mijn nieuwe favoriete restaurant in Nederland is. Ik was gewoon verbaasd over de kwaliteit van het eten. Ook de prijzen zijn vriendelijk. We aten samen voor 40 euro inclusief drankjes, en we hadden eigenlijk een beetje te veel opgeschept. Volgende keer schep ik minder op, zodat ik ook nog een dessert kan eten.


Na ons diner bij Spirit gingen we nog even struinen bij wat andere winkeltjes in de passage en namen we een kijkje in de biowinkel Gimsel. Dit was een hele fijne zaak met een groot assortiment lekkers zoals; chocolade, vegan soorten melk, tofu en vegan kaas.


In één dag ben ik echt al fan geworden van Rotterdam en baal ik er van dat ik deze gave stad niet eerder heb ontdekt. Ik heb al met mijn vriend afgesproken dat we zeker elk kwartaal wel even een dagje Rotterdam moeten doen. Ik heb sowieso nog een lange lijst met andere hotspots in deze stad. Er gaat dus zeker een vervolg komen op deze cityguide! Houd mijn blog dus in de gaten voor meer hotspots en tips! 🙂

Wat zijn jouw favoriete adresjes in Rotterdam? Kende je deze hotspots al of ga je ze proberen? Laat het weten in de comments!

4 Comments

  1. Klinkt als een superdag! Alle plekjes zien er leuk (en lekker) uit, maar naar Bertmans ben ik wel het meest benieuwd. Als je nog steeds van de pannenkoekjes droomt, dan moeten ze wel heel goed zijn;-) Zelf kom ik eigenlijk nooit in Rotterdam, maar ik hoop er binnenkort wel heen te gaan. Ik ben erg benieuwd!

  2. He Kim! Leuke blog en prachtfoto’s. Ik kom vrij veel in Rotterdam, en schreef toevallig pas geleden nog een blog met hotspots, maar Bertmans en Het Hoofdkantoor had ik nog niet gechekt, dus erg leuk om daar op jouw blog over te lezen! Weet ik waar ik volgende keer heen moet…. tof! En Spirit, ja dat is echt geweldig he? Zoveel lekkers en gezonds!

    • Ahh leuk! Ik had je checkin bij Spirit destijds al gezien idd! Zooo lekker! Alleen daarom vind ik Rotterdam al een bezoek waard 😉

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s