Coffee, Everyday life, vegan
Comments 9

Vegan Good Life: het leven van een moderne vegan

Een tijdje terug kwam ik via Instagram terecht op de website van ‘Vegan Good Life’. Dit is een nieuw magazine voor vegans en mensen geïnteresseerd in de vegan lifestyle. Het blad komt uit Duitsland maar alle teksten in het blad staan er ook in het engels in, waardoor het blad geschikt is lezers vanuit de hele wereld. Toen ik het tijdschrift zijn cover zag werd ik gelijk enthousiast; het zag er heel fris, modern en hip uit. Dit was geen hippie achtig of saai blad maar een stijlvol magazine met oog voor design en onderwerpen gekozen naar de smaak en interesse van de nieuwe generatie jonge veganisten, waar ik zelf ook bij hoor.

Ik bestelde het tijdschrift via de website voor de prijs van 9,75 euro inclusief verzendkosten (dit vind ik een redelijke prijs) en na een aantal dagen viel deze al bij mij op de deurmat. Het blad was net zo mooi als ik gehoopt had! Het is mijn nieuwe favoriete magazine en de onderwerpen lopen uiteen van mode en reizen tot interviews met ontwerpers en creatieveling. De fotografie is erg mooi en de vormgeving van het blad is top. Dit blad is, zoals het zelf zegt, gemaakt voor ‘the ethically beautiful’. Het laat zien dat vegan leven ‘the good life’ is en dat het mooi, rijk en stijlvol kan zijn. Je mist helemaal niets, het is zelfs een verrijking voor jezelf, de aarde en dieren.

Met dit in gedachten heb ik voor jullie weer een aantal foto’s van de afgelopen tijd 🙂 enjoy!
   Op het Centraal Station in Amsterdam vind je sinds kort een Exki. Deze keten, welke ik eerder al in Antwerpen tegenkwam, heeft een healthy vibe en is perfect om wat eten of drinken op te pikken. Ik zag er een aantal vegan salades en dronk er zelf deze lekkere frisse munt limonade.
    Amsterdam blijft altijd mooi. Als je om je heen kijkt terwijl je door de stad wandelt zie je zoveel mooie details en typisch ansichtkaart beelden. Ik vond dit busje echt te schattig tegen de achtergrond van de gracht en dit kasteelachtige pand.

Pas kregen we van een vriend een hele boodschappentas vol groenten uit de moestuin. Hier zat ook een zak verse bietjes bij. Deze bietjes gebruik ik om lekker sapjes mee te maken. Ik vind de combinatie van biet met appel erg lekker. Ik gebruik 3 appels samen met 1 bietje. Dit is voor mij de perfecte balans!


Wist je dat je bij Trakteren Koffie op de Jan Pieter Heijestraat 119 de allerschattige soja cappuccino van Amsterdam drinkt?   Als je de barista vraagt om een schattige bakje koffie met een diertje (en soms ook als je het niet vraagt) krijg je de leukste creaties. Dit lieve beertje smaakte ook nog eens superlekker!

Bij de Sissy Boy winkels verkopen ze de lekkerste koekjes! Deze dikke en grote koeken zijn helemaal vegan en echt heel erg lekker! Mijn favoriet is de lemon smaak. Ik heb deze gekocht bij het filiaal op Centraal Station Amsterdam. De koekjes kosten 2,50 per stuk maar zijn gigantisch en dus ook erg geschikt om te delen of twee keer van te eten.


Er gaat hier geen dag voorbij zonder een paar kilo fruit 🙂

Ben je al eens bij de winkel Superfair in Utrecht geweest?   Deze geweldige en hippe biowinkel is werkelijk fantastisch. De prijzen zijn goed, het assortiment groot, de winkel overzichtelijk en het vegan aanbod is erg goed. Ze verkopen er zelfs deze heerlijke vegan cornetto’s!
  

Een paar weken geleden was het feest bij ons in huis want onze lieve baby Koekje was jarig! Wij aten voor de gelegenheid een paar heerlijke vegan mini-cupcakes van Americakes (een bakkerij in Amsterdam waar je af en toe ook wat vegan lekkers tegenkomt). Koekje kreeg zijn vogeltaartje. Hij was heel blij en wist waar te beginnen 🙂

Zoals je ziet is  vegan life echt het goede leven 🙂 Het is guilt-free en cruelty-free en zeker niet minder lekker of leuk dat het leven van een niet-vegan. Ik voel me veel beter sinds ik vegan ben!

Blijf op de hoogte van mijn blog en volg mij via wordpress, email of bloglovin!
Follow//

9 Comments

  1. Wat een ontzettend goede tip dat tijdschrift! Daar ga ik zeker achteraan.

    + wat een ontzettend mooie blog heb je! Leuk om je te ontdekken : )

  2. Wat een interessant magazine. Ik ben zelf geen veganist maar probeer wel heel bewust te consumeren. Ik ga er eens na kijken. Psst te cute jouw foto’s met vogel 🙂

  3. Marina says

    Dat blad, daar ga ik me eens in verdiepen, en wat een prachtige foto’s. (maar stiekem zijn de foto’s met Koekje erop toch wel mijn favorieten)

  4. Annelies van der Lubbe says

    Prachtige blog! Een tijdschrift op zichzelf. Succes Kim 🌽🍏🍒🍇

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s