Cityguide, Hotmoment, Hotspots
Comment 1

Lavinia Good Food: vegan-friendly in de binnenstad

Eén van de leukste tentjes in Amsterdam om voor ontbijt of lunch naar toe te gaan is toch wel echt Lavinia in de Kerkstraat. Ik weet nog heel goed dat Lavinia een poos terug (1,5 jaar ofzo?) open ging en ik de eerste foto’s op social media voorbij zag komen: dit was de plek voor mij! Zo snel mogelijk ging ik er naar toe en ik was gelijk enthousiast over de heerlijke gezonde gerechtjes, het salade buffet en verse sapjes. Wat het allemaal nog leuker maakte was het interieur: warm, knus en bijna huiskamer-achtig met allemaal leuke details en prulletjes, verschillende meubels en hoekjes. Helemaal mijn ding!

  

Het fijne van Lavinia is dat ze heel erg vegan-friendly zijn. Er staan meerdere vegan gerechtjes op de kaart en sowieso is bijna het hele salade buffet vegan. Ook is er keuze uit plantaardige melk voor in de koffie en zijn er allerlei andere vegan drankjes. Zo is er ook keuze uit verschillende smaken Mylk van het merk Rebel Kitchen! Lekker!

  

De laatste keer dat ik bij Lavinia was probeerden mijn friend en ik de vegan pizzette. Dit is een soort flammkuchen met verschillende toppings van groente. Mijn vriend zag het gerecht aankomen en dacht in eerste instantie; “Dat ziet er wel heel groen uit’. Maar toen hij het proefde was hij dolenthousiast. Het eten is hier gewoon zo lekker en smaakvol dat ook groene en superhealthy gerechten zo lekker gemaakt zijn dat zelfs stoere mannen het lekker vinden 🙂

  

Nu ga ik om de zoveel tijd even lekker naar Lavinia om te genieten van een lunch. Lavinia is niet heel groot en ontzettend populair dus het komt ook nog best regelmatig voor dat er geen plek is wanneer ik aan kom. Je kan dan eventjes wachten, in de hoop dat er iemand zo weg gaat. Ik raad je aan dat, als je de kans hebt natuurlijk, je op een doordeweekse dag komt.

  

Lavinia heeft sinds een tijdje ook een locatie in het FOAM museum in Amsterdam. Dit cafe is ook toegankelijk zonder een bezoek aan het museum en is erg dichtbij de orginele locatie. Als Lavina zelf vol is, kun je dus ook naar het FOAM lopen om daar een plekje te vinden (hier heb je meer kans!).

Lavinia Good Food
Kerkstraat 176, Amsterdam.

Lavinia FOAM
Keizersgracht 609, Amsterdam.

http://www.laviniagoodfood.nl/nl/home.htm

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s