Everyday life, Healthy life, vegan
Comments 2

Augustus favorieten! 

Maandelijkse favorieten! Het leek me leuk om vanaf nu elke maand een post te wijden aan de dingen waarvan ik heb gemerkt dat ik er die afgelopen maand helemaal dol op was. Je ontdekt altijd nieuwe dingen, nieuwe producten of plaatsen waar echt ‘excited’ over kan zijn. Ik heb dat best vaak. Daarom zal ik ze vanaf nu hier delen. Ik heb andere bloggers dit al zien doen en het is natuurlijk ook typisch iets wat je ook in magazines ziet, dus waarom ook niet op Birdwondersblog? 🙂 De thema’s van de favorieten zullen uiteen lopen van beauty en make-up, tot eten en restaurantjes maar ook boeken of muziek kunnen aan bod komen. Simpelweg: alles wat ik leuk vind! Let’s go:

Beauty
Ik heb de laatste tijd verschillende deodoranten geprobeerd en ik was uiteraard op zoek naar een vegan deo. Veel deo’s was ik niet kapot van: ze waren niet handig in gebruik (creme in een potje), ze waren plakkerig of ze deden gewoon niet wat ze moesten doen. Juist in de zomer is een goede deo nog extra belangrijk. Ik heb het geluk dat ik nauwelijks transpireer dus het vinden van een goede deo was gelukkig geen beschamende struggle, haha. Maar ik ben er nu over uit: deodorant van Weleda! Deze deo’s zijn vegan (niet al hun producten zijn vegan dus let op!) en natuurlijk. Ze ruiken heerlijk en met deze deo’s op heb ik mezelf nog nooit geroken 🙂 Ondanks dat ze klein zijn, gaan ze lang mee. Per geur verschillende kosten ze tussen de 6 en de 7,50 euro. O.a. te koop bij De Tuinen of Ekoplaza.

Nog een topper: de mascara van e.l.f.! Wie op zoek is naar een echt goed dekkende vegan mascara: dit is hem! Dit merk koop je helaas niet in de winkel in Nederland maar ze hebben wel een webshop en verzenden vanuit NL. Dit merk wordt ook aangeraden door PETA en wat ook nog eens heel fijn is: de prijs! e.l.f. is echt zeer laag geprijsd. Je kan hier dus gerust inslaan.

http://www.eyeslipsface.nl/

Lezen:
 Ik heb mij deze maand in de vrije uurtjes heel erg goed vermaakt met deze twee geweldige vegan magazines. Allebei zijn ze vrij nieuw (pas 2 issues) en ik ben zo blij dat ze ook in NL te bestellen zijn. De bladen zijn hip en echt op jonge, nieuwe generatie vegans gericht. Noveaux is in het Duits geschreven dus je moet wel een beetje handig zijn in die taal. Vegan Good Life is in het Duits en Engels geschreven dus dit is voor de meeste mensen geschikt!

http://www.noveaux-mag.com/

http://www.vegan-good-life.com/

Snack:
Kennen jullie de chocolade van Seed & Bean al? Deze zijn echt één van mijn grote favo’s. Ongeveer de helft van het grote assortiment aan smaken is vegan en duidelijk te herkennen aan het logo op de voorkant. De chocolade is erg puur en heeft aparte smaakcombi’s als Manderijn met gember of chili en limoen. Heel apart en erg lekker om een blokje bij de koffie te eten. Ik koop deze repen bij Stach en ik vond ze net ook bij De Tuinen. Ook hebben sommige biowinkels de repen in hun assortiment.

Zomer hotspot
Mijn nieuwste ontdekking is echt fantastisch! Ik was pas een wandelingetjes door de buurt aan het doen en mijn vriend en ik liepen de Maasstraat door. We hadden trek in een ijsje en ik zag Ijsland. We liepen er heen en belandde in het meest schattige en hippe zaakje. Ze verkopen hier allerlei ijs, koffie, pannenkoeken en ontbijtjes. Voor in de koffie is er sojamelk en je kan ook havermout ontbijtjes eten met soja. Maar wij kwamen nu voor een ijsje natuurlijk. Er was zat keuze in gewone sorbet ijs maar toen vertelde de medewerker ons de trots: sorbet softijs! Uit een echt gewone softijs machine! Elke week hebben ze een andere smaak en nu was het kers. Zooooo lekker! Dit was echt de ontdekking van de maand. Yum!!

Vegan fashion
Ook kocht ik afgelopen maand dit topje en ik heb hem echt al heel veel gedragen. Ik vind het fijn om een boodschap te kunnen overdragen op deze manier en ook ziet het shirtje er gewoon nog heel leuk en hip uit! Ik draag hem zodra hij uit de was komt 🙂

https://www.etsy.com/shop/VeganPolice

Healthy:
Ik had afgelopen zomer echt een sapjesmaand en ik koos vooral voor de fijne sapjes van The Juicebrothers. Zij zitten namelijk erg dicht bij mijn huis (2 min lopen) en hebben lekkere smaakcombinaties. Verder maakte ik thuis graag bieten-appelsap. Sapjes vind ik erg handing om mee te nemen naar mijn werk en tussen maaltijden door te drinken voor een extra boost als ik al een beetje hongerig begin te worden. Voor mij is het wel echt iets wat ik in de zomer veel meer drink dan in de winter. S’winters ga ik sneller voor koffie of thee.

http://www.juicebro.com/

Wat waren jouw favorieten in Augustus? Ga je één van mijn favo’s testen of kende je ze al? Laat het me weten in de comments!

2 Comments

  1. gouweleeuw says

    Wat leuk dat jij vega bent eindelijk iemand die het zelfde denkt wat een verademing .Ik krijg altijd van die rare commentaren, maar goed je heb een leuke blog. Ik ben je gaan volgen, ik schrijf over food en andere leuk onderwerpen
    Groetjes Angelique

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s