Food and recipes, Healthy life
Comments 2

Romige & ‘cheezy’ basilicum pasta

Het is weer tijd voor een receptje! Een makkelijk en snel recept met een heerlijke maaltijd, waar je weinig werk en tijd aan kwijt bent! Dit maakt dit gerecht perfect voor een drukke doordeweekse dag. Misschien is het je opvallen dat het hier momenteel ook een beetje rustig is op Birdwonders? Ik ben een beetje druk geweest met op vakantie gaan en nu de start van mijn derde studiejaar op de Universiteit. Dit koste me veel tijd en ook was ik s’avonds best vaak moe. Gelukkig begint alles nu een beetje te lopen en kan je de komende tijd dus weer vee blogposts verwachten, onder andere van mijn citytrip naar Parijs! Ik heb weer een hele cityguide voor jullie samengesteld met de beste vegan hotspots van Parijs!

Maar eerst dus een recept! Vandaag deel ik met jullie het recept van deze ‘Romige & ‘cheezy’ basillicum pasta’. Ik maakte dit afgelopen week en het was onwijs lekker. Het is vrijwel vetvrij en dus ook heel geschikt voor aanhangers van de HCLF-lifestyle en The Starch Solution.

Je kan dit als volledige maaltijd eten, maar het is ook een heel geschikte basis voor in een salade. Ik ben niet zo’n ontzettende held in afmeten maar ik zal wel duidelijk genoeg zijn voor jullie met termen als ‘een halve zak pasta’;)

Romige & ‘Cheezy’ basillicum pasta (Vegan, High Carb Low Fat)
Ingrediënten (2-3 personen):
– een halve zak volkoren penne (of een andere pasta)
– 150 ml groentebouillon
– 2 handjes verse basillicum
– twee eetlepels edelgistvlokken (te verkrijgen bij de biowinkel)
– een halve ui, in kleine stukjes gesneden
– twee tenen knoflook, geperst of fijn gesneden
– 150 ml rijstmelk (of een andere plantaardige melk)
– een doosje cherrytomaatjes, in partjes gesneden
– 2 theelepels maïzena
– peper
– staafmixer
– optioneel voor een nog sterkere ‘kaas’-smaak: 3 eetlepels vegan strooikaas (bv pizza meltz van Wilhelmsburger)

Kook de pasta naar de instructies op de verpakking. Ondertussen kun je de saus maken. Doe de basilicum, bouillon, edelgist, knoflook en rijstmelk in een kom. Pureer dit met je staafmixer helemaal glad. Verhit nu een pan en doe hierin de ui samen met de saus en breng dit aan de kook. Laat op laag vuur 5 min pruttelen, zodat de stukjes ui wat zachter worden. Voeg daarna de maïzena toe en roer dit goed door de saus terwijl je het geheel dikker laat koken. Eventueel kun je nu ook nog vegan strooikaas toevoegen.

Als de pasta gaar is, giet je deze af en meng je deze door de saus die nu ook klaar moet zijn. Meng alles goed door elkaar en bak dit nog een minuut of vijf door zodat de pasta niet te nat wordt. Haal de pan van het vuur en meng de cherrytomaatjes door de pasta. Deze geven een frisse touch aan het gerecht. Bestrooi het gerecht met peper naar smaak. Eet smakelijk! De restjes lenen zich heel goed voor een lunch of als basis in een maaltijd salade.

2 Comments

  1. Pingback: Eerste hulp bij Dagen Zonder Vlees – The Green Toast

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s