Cityguide, Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Dignita: de ultieme brunch hotspot

Brunchen op een late ochtend in het weekend.. dit is naar mijn idee toch wel één van de meeste relaxte manieren om je dag te beginnen. Voordat ik vegan begon te eten ging ik graag naar brunch tentjes. Uitgebreid eten met verse sapjes en cocktails erbij. Dit was voor mij het ultieme weekend gevoel. Als veganist heb je in veel brunchzaken echter niet zo veel meer te zoeken. Het draait meestal volledig om eieren, bacon en kaas en vegan opties zijn er bij de meeste zaken niet.

Gelukkig vertelde een vriendinnetje mij over Dignita. Hier hadden ze naar haar zeggen ook ‘healthy food’ dus misschien was het wel wat voor mij. Ik zocht Dignita op en kwam erachter dat het een gloednieuwe brunchzaak was in Oud-Zuid en dat ze zelfs vegan opties hadden! Wauwie, vegan brunch opties bij een normale brunchzaak! Super! Daarnaast las ik ook dat Dignita meer dan een gewone zaak is: alle opbrengsteb hier gaan naar het goede doel ‘Not for sale’. Hiermee worden slachtoffers uit de mensenhandel geholpen. Heel bijzonder.

In het weekend gingen we gelijk naar Dignita toe. We kozen ervoor om er lekker naar toe te wandelen. Dignita ligt namelijk vlakbij het Vondelpark. Bij aankomst zag alles er gelijk goed uit. De zaak was mooi ingericht en het was heel erg druk. Een goed teken dus! We moesten 5 minuutjes wachten op een tafeltje en kregen alvast de menukaarten te zien.

Er zijn niet ontzettend veel vegan opties maar toch heb je momenteel de keuze uit een aantal dingen: een fruitsalade, verse homemade kokosyoghurt met homemade vegan granola en chia framboos compote, een vegan salade bowl en vegan gebakjes. Verder zijn er natuurlijk allerlei koffie’s met sojamelk, lekkere sapjes en ook cocktails.

 

Mijn vriendje had een beetje twijfels. Hij had geen zin in granola of fruit maar eigenlijk ook niet in een bak groenvoer. Ik zei tegen hem dat we gewoon maar allebei de salad bowl moesten bestellen. Ik kon me namelijk niet voorstellen dat je bij zo’n populaire zaak een smerige bak saaie salade zou krijgen. Dat vond hij ook wel logisch klinken en dus bestelden we allebei de salad bowl.

We kregen geen spijt van onze keuze! De salad bowl bestond uit verschillende, heerlijke gerechtjes. Heerlijke gele courghetti, een zoete salade met sinaasappel, een meer hartige salade, kiemen, een halve avocado met een roomsaus en glutenvrij, zoet en warm getoast notenbrood. Het was echt helemaal perfect! Met het lekkere bieten framboos sapje erbij dat ik ook had besteld had ik de perfecte vegan maaltijd.

Mijn vriend was net zo enthousiast als mij. We vonden het eten allebei heerlijk en ook de portie was top; een groot bord vol en hierdoor ook echt waarde voor je geld. Ondertussen werden we ook erg vriendelijk behandeld door het lieve personeel. Ze vertelden ons dat ze net een maand open waren en dat ze het nog nooit zo druk hadden gehad als dit weekend.

 

Na mijn salade zat ik helemaal vol. Ik had opzich nog wel graag het raw ginger vegan gebakje willen proberen maar deze kon ik echt niet meer op. De volgende keer misschien! Ik weet in ieder geval zeker dat ik hier terug ga komen want het eten was erg goed, het personeel leuk en de zaak heel mooi en gezellig.

Hoe leuk is het dat je als vegan nu ook een leuk brunch adresje hebt waar je als je wilt lekker met een Bloody Mary je vegan food kan eten?

Je vindt Dignita in Oud-Zuid, vlakbij het Vondelpark en bij de Amstelveense weg. Loop voor of na het eten eens lekker door het park en de straten met mooie huizen langs het park!

Dignita
Koninginneweg 218, Amsterdam.


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s