Food and recipes, Healthy life, Hotmoment, vegan
Comments 7

Fancy en artistiek vegan dineren met Steinbeisser 

Afgelopen weekend was ik bij één van de meeste bijzondere diners op vegan gebied ever in Amsterdam. Ik ging namelijk vegan eten op uitzondelijkheid hoog niveau! Michellin-niveau wel te verstaan. In het Lloyd Hotel, een prachtig en bijzonder hotel in het Oostelijk havengebied, organiseerde Steinbesser drie hele speciale avonden, waarbij kunst en eten samen kwamen.

Eten van topniveau, gekookt door Edwin Vinke van het sterrenrestaurant De Kromme Watergang, in combinatie met bijzonder bestek en servies gemaakt door diverse kunstenaars.
Dit alles vond plaats in een speciaal voor de gelegenheid ingerichte ruimte; een soort strandtent met veel wit en stof, het ruizen van de zee op de achtergrond en tafels vol bijzondere materialen. Dit verwees allemaal naar de specialiteit van de kok, namelijk de zee.


Normaal gesproken kookt Edwin Vinke dus geen plantaardig eten en kookt hij juist met alles uit de zee en zelfs in zeewater. Veganistisch koken was voor hem dus een uitdaging en hij moest op een heel andere manier naar eten gaan kijken.

Dit is hem zeker goed afgegaan. Ik heb echt een fantastische avond gehad waarbij ik zo veel bijzondere en heerlijke dingen gegeten heb. Smaken die ik anders nooit tegenkom en combinaties die verassen. Het eten was ook als kunst, zo mooi gepresenteerd op je bord. De combinatie van het eten met het mooie servies en het bijzondere bestek maakte elk gerecht heel ‘Instagram-waardig’, haha. Daarnaast kregen we een heel fijn wijn- of sap-arrangement bij de gerechten.


Het leuke was ook dat dit diner totaal niet stijf of uit de hoogte was. Er waren geen aparte tafeltjes voor de gasten maar iedereen zat aan een lange bankettafel waardoor gasten contact met elkaar hadden, ook al kenden ze elkaar niet. Dit zorgde voor een intieme sfeer en veel gezelligheid.

Gedurende het diner, we kregen een amuse en daarna nog vijf gangen, kregen we verschillende lepels om de gangen mee te eten. Deze lepels waren allemaal heel bijzonder en creatief. Ook waren ze lang niet allemaal even gebruiksvriendelijk wat voor grappige taferelen en lachbuien zorgde onder de gasten.


Aan het einde van de avond was ik helemaal gelukkig. Dit was zo bijzonder! Al het eten was fantastisch geweest; de soort van hutspot met een vleeswortel erbij welke net als gerookte worst smaakte (zo bizar!), de zilte aardappel met schuim, het brood dat we bij de gangen geserveerd kregen en waar we druivenpit-olie op konden doen, en natuurlijk het nagerecht dat uit verschillende kleine onderdeeltjes bestond waaronder een kommetjes ijs met geroosterde aardpeer.

  

Het was een hele bijzondere avond het heerlijk eten, een goede sfeer, een prachtige locatie en zeer mooi servies en bestek, wat alles ook nog een kunstzinnig tintje gaf. Mocht er in de toekomst weer zoiets georganiseerd worden wil ik hier ook zeker weer bij zijn en ik raad dit jullie ook ten zeerste aan!

http://www.steinbeisser.org/

7 Comments

  1. mabeliasophia says

    hey! ik vind je blog echt super leuk! Daarom heb ik je genomineerd voor de leibster award…. succes. ziet er heerlijk uit trouwens, daar zou ik ook wel willen eten. xxx

      • mabeliasophia says

        Oké veel plezier met het invullen… Ik kan niet wachten op je antwoorden ^^ xxx

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s